1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Galata Wind Enerji’nin halka arzına onay

Galata Wind Enerji’nin halka arzına onay

Galata Wind Enerji’nin fon yaratma ve kurumsal yapısını güçlendirme amacıyla yaptığı halka arz başvurusu SPK'dan onay aldı.

Galata Wind Enerji’nin halka arzına onay

Enerji Günlüğü - Galata Wind Enerji’nin fon yaratma ve kurumsal yapısını güçlendirme amacıyla yaptığı halka arz başvurusu SPK'dan onay aldı.

Doğan Holding şirketlerinden, yenilenebilir enerji alanında güneş ve rüzgâr kaynaklarıyla elektrik üreten ve toplamda 269 MW kurulu güce sahip olan Galata Wind Enerji A.Ş., şirket paylarının halka arzına onay aldı. Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK), 08 Nisan 2021 tarihinde Galata Wind Enerji A.Ş. hisselerini kurul kaydına alarak, halka arza onay verdi. Borsada şirket paylarının "Yıldız Pazar"da işlem görmesini onayladı. Şirket onay için 4 Mart 2021 itibarıyla SPK’ya başvurmuştu. 

Hisselerin %25'i halka arz edilecek Galata Wind Enerji A.Ş.'nin toplam sermayesinin %25'ine karşılık gelen 133.697.870 TL nominal değerli payları halka arz edilecek. Ayrıca buna ilave olarak "ek satış" hakkı kullanımı kapsamında Galata Wind Enerji A.Ş.'nin toplam sermayesinin %5'inin "ek satışı" yapılabilecek. Bu itibarla ek satış hakkı kullanımı dahil, Galata Wind Enerji A.Ş.'nin toplam sermayesinin %30'unu temsil eden paylarının halka arz edilmesinin onayı alındı. Halka arz fiyatı olarak belirlenen 5,06 TL'ye göre ek satış hakkının tamamının kullanılması durumunda halka arz büyüklüğü 811.813.446,40 TL olacak.

Bireysel yatırımcılara eşit dağıtım yapılacak arzda Garanti BBVA Yatırım liderliğinde kurulan toplam 30 aracı kurumdan oluşan konsorsiyum tarafından önümüzdeki hafta içi talep toplama gerçekleştirilecek.

Portföyünde yüzde 100 yenilenebilir kaynaklardan oluşan Bandırma/Balıkesir, Mut/Mersin ve Nilüfer/Bursa'da üç adet rüzgâr enerji santrali (RES) ve Çorum ve Erzurum'da da iki adet güneş enerjisi santrali (GES) bulunan Galata Wind Enerji A.Ş. yıllık yaklaşık 750.000 MWh'lik elektrik enerjisi üretiyor ve yılda yaklaşık 400.000 tonluk karbon emisyonunun düşmesini sağlıyor. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler