1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Garanti BBVA ve İklimsa GES yatırımları için iş birliği yaptı

Garanti BBVA ve İklimsa GES yatırımları için iş birliği yaptı

Garanti BBVA, güneş enerjisi yatırımları için Teknosa’nın iklimlendirme sektöründeki markası İklimsa ile iş birliği yaptığını bildirdi.

Garanti BBVA ve İklimsa GES yatırımları için iş birliği yaptı

Enerji Günlüğü - Garanti BBVA, Teknosa’nın iklimlendirme faaliyetlerine yönelik markası İklimsa ile iş birliği yaparak güneş enerjisi ile elektrik üretmek isteyenlere kredi imkanı sağladığını açıkladı.

İklim kriziyle mücadeleye sürdürülebilir finans çözümleriyle destek olduğunu belirten Garanti BBVA, GES yatırımları için Teknosa’nın iklimlendirme sektöründeki markası İklimsa ile iş birliği yaparak, güneş enerjisinden elektrik üretmek isteyen tüzel müşterilerine ve çiftçilere uygun koşullarda kredi vereceğini duyurdu.

Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Sibel Kaya, bankalarının iklim kriziyle mücadele kapsamındaki çalışmalarına devam ettiğini belirterek. Başta KOBİ’ler olmak üzere, tüzel müşterilerimizin ve çiftçilerin yeşil dönüşümüne yönelik GES yatırımları için nakit akışlarına uygun şekilde avantajlı ödeme koşullarıyla yatırım kredisini sağlamak ve finansal sağlıkları için en doğru çözümleri sunabilmeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda İklimsa ile önemli bir iş birliğine giderek tüzel müşterilerimizin ve çiftçilerin GES yatırımlarının finansmanında yanlarında olmak amacıyla ticari kredi desteği sunmaya başladık” dedi.

Fosil yakıtların çevreye olumsuz etkisinden dolayı dünyanın yenilenebilir enerji odağı için Paris Barış Anlaşması etrafında topladığını dile getiren İklimsa İş Birimi Genel Müdür Yardımcısı Tansu Öztorun, İklimsa’nın da GES alanında uçtan uca anahtar teslim faaliyetlerimizi büyüterek sürdürdüğünü söyledi. Öztorun, konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“Bu hizmetlerimizi çok daha geniş kitlelere ulaştırma hedefimizde, Garanti BBVA’nın değerli iş birliğiyle gücümüze güç katmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Güneş Enerjisi Sistemleri, çevreye dost ve ekonomik tasarruf sağlayan sürdürülebilir çözümler olduğundan bundan sonra pek çok alanda yaygınlaşarak büyümeye devam edecek”.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler