1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. GAZBİR Başkanı Arslan: Verimlilik artışları ölçülecek

GAZBİR Başkanı Arslan: Verimlilik artışları ölçülecek

GAZBİR Başkanı Yaşar Arslan enerji verimliliği alanındaki çalışmaların sonuçlarının ölçülmesi için Enerji Verimliliği Bilinç Endeksi oluşturulacağını söyledi.

GAZBİR Başkanı Arslan: Verimlilik artışları ölçülecek

Enerji Günlüğü - Aksa Doğalgaz CEO'su ve GAZBİR Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Arslan enerji verimliliği alanındaki çalışmaların sonuçlarının ölçülmesi için Enerji Verimliliği Bilinç Endeksi oluşturulacağını söyledi. 

Sürdürülebilir Anadolu temasıyla düzenlenen III. Ilgaz Enerji Çalıştayı İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü’nde gerçekleştiriliyor. Toplantının açılışında konuşan, Türkiye Doğalgaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Arslan, Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı kapsamında Türkiye'nin hedefleri bulunduğunu ve enerji verimliliğinde farkındalık oluşturmak adına ne kadar ilerleme sağlandığını görmenin önemine değindi. 

Arslan, bu yıl Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Enerji Verimliliği Derneği ve çeşitli paydaşların da katılımıyla bir ölçme çalışması başlatıldığını belirterek, “Enerji Verimliliği Bilinç Endeksi çalışması ile eylem planı kapsamında yapılan iyileştirmeler ölçülecek. Bunu çok önemsiyoruz çünkü ölçemediğimiz hiçbir şeyin kıymeti yok” dedi. 

AKILLI SİSTEMLERİN ÖNEMİ 

Türkiye'nin bir zamanlar enerji açığı sorunuyla uğraşırken şu anda temel konusunun enerji verimliliği olduğunu bildiren Arslan, şunları kaydetti: 

“Özellikle doğalgazı Anadolu’nun her yerine yaygınlaştırıyoruz ve ısınmada çevreye yönelik olumsuz etkileri gideriyoruz. Burada, karbon emisyonu yarı yarıya düşüyor. Ayrıca, Türkiye enerji sektörü özellikle akıllı sistemler konusunda kaydettiği gelişmelerle de enerji verimliliğinin artması ve ölçülebilmesi açısından ciddi faydalar sağlıyor.”

Mehmet KARA - Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler