1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. GAZBİR: Bir yıl içinde konsolidasyonlar başlar

GAZBİR: Bir yıl içinde konsolidasyonlar başlar

Enerji Günlüğü - Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği Derneği'nin (GAZBİR) yeni başkanı Yaşar Arslan, dağıtım sektöründe önümüzdeki bir yıl içinde...

GAZBİR: Bir yıl içinde konsolidasyonlar başlar

Enerji Günlüğü - Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği Derneği'nin (GAZBİR) yeni başkanı Yaşar Arslan, dağıtım sektöründe önümüzdeki bir yıl içinde konsolidasyonların görülmeye başlanabileceğini söyledi.

Reuters'a konuşan Arslan, gaz dağıtım sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin yeni tarife sistemi ile birlikte gerçek değerlerinin netleşmeye başladığını belirterek, “Az da olsa resmin hala netleşmeyen bazı bölümleri var. Konsolidasyonların daha kolay yapılabilmesi için, gündemde olan Doğalgaz Piyasası Kanunu değişikliği çalışmalarında belirli koşulların yerine getirildiği durumlarda EPDK'nın lisansları birleştirebilmesine veya bölebilmesine olanak sağlayan düzenlemeler yapılması konusu değerlendiriliyor. Bu düzenlemeler sonrasında en geç önümüzdeki yıl içerisinde bu konudaki gerçekleşmelerin görüleceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Doğalgaz dağıtım sektöründe tarife konusunun halen en yakıcık konulardan biri olduğunu söyleyen Arslan, "Gaz dağıtım sektörünün en önemli konusu tarifelerdir. Bugüne kadar ihaleli şirketlerden 10 tanesinin ve daha önceden faaliyette bulunan dört şirketin tarifesi belirlenmiş olmasına karşın bu konuda hala her şey yerli yerine oturmuş gibi görünmüyor. Sırası gelen her şirketin tarife müracaatı sonrasında yeni belirsizlikler ortaya çıkıyor” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler