1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazbir, Yaşar Arslan ile devam dedi

Gazbir, Yaşar Arslan ile devam dedi

Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği'nin (GAZBİR) Başkanlığı’na yeniden AKSA Doğal Gaz A.Ş. CEO’su Yaşar Arslan seçildi.

Gazbir, Yaşar Arslan ile devam dedi

Enerji Günlüğü - Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR)’in 17 Mayıs Salı günü Ankara’da yapılan 9. Olağan Genel Kurulu’nda Başkanlık seçiminin ardından yeni Yönetim Kurulu görev dağılımı yapıldı.

Aksa Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı(CEO) Yaşar Arslan'ın yeniden Başkanlığa seçildiği Genel Kurulun ardından gerçekleştirilen Yönetim Kurulu Toplantısında yeni görev dağılımı belirlendi.

11.jpeg

Başkan Yardımcılıklarına; Başkentgaz İcra Kurulu Başkanı Emre Torun, ENERYA Denizli Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. adına Ali İhsan Sılkım, ARSAN Grup Genel Direktörü Yaşar Çıkış, KOLİN Enerji Yatırımları Genel Müdürü Cüneyt Karaca, SOCAR Türkiye Doğal Gaz İş Birimi Başkanı Fuad İbrahimov, Genel Sekreterliğe ZORLU Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Fuat Celepçi, Muhasip üyelik görevine POLGAZ Polatlı Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Uğur Belovacıklı, Yönetim Kurulu üyeliklerine ise; İGDAŞ Genel Müdürü Mithat Bülent Özmen, Doğugaz Bitlis-Bingöl-Muş Doğal Gaz Dağıtım A.Ş.  Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Babaoğlu ve Palmet Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Tamer Sönmez seçildi. GAZBİR Yönetim Kurulu 1 Başkan ve 10 üyeden oluşuyor. 

Doğal Gaz Dağıtım şirketlerinin yüksek katılımıyla gerçekleşen Genel Kurul’da sektörün ve dağıtım şirketlerinin sorunları değerlendirildi. GAZBİR'in piyasadaki belirleyici rolünün devamı ve yeni projelerine ilişkin detaylar sunuldu. 

GAZBİR BAŞKANI ARSLAN: SEKTÖR BÜYÜMEYE DEVAM EDECEK

GAZBİR Başkanı Yaşar Arslan, doğal gaz dağıtım sektörünün özellikle son 16 yılda kat ettiği mesafenin enerji sektörünün diğer paydaşları açısından örnek niteliğinde olduğunu söyledi.  Özveriyle yapılan yatırımlar sayesinde bugün 81 il ve 645 şehirde 18,5 milyondan fazla abonelik le, 57,1 milyona yakın vatandaşın doğal gaz konforuna kavuştuğunu vurgulayan Arslan, "Bu ülkemiz nüfusunun %67’si doğal gazı kullanıyor anlamına geliyor. Doğal gaz alt yapımız nüfusun %81’ine ulaşmış durumda" dedi. 

2002 yılından itibaren her yıl büyüyen doğal gaz dağıtım sektörünün üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirdiğini kaydeden Arslan, "Bu vesileyle tamamına yakını özel sektör iştiraki olan sektörümüze olan güven ve destekleri için GAZBİR Yönetim Kurulu ve Sektörümüz adına teşekkür etmek isterim" ifadesini kullandı. 

Arslan şunları söyledi: 

"Geçtiğimiz 19 yılda yakalanan başarının altında geleceğe dönük model anlayışı ve güvenli doğal gaz işletmeciliğinden ödün verilmemiş olması yatıyor. Büyüyen sektör; büyüyen şebeke alt yapısı, büyüyen kullanıcı sayısı, büyüyen faaliyet alanı anlamına geliyor. 

Önümüzdeki yıllarda büyüyen şebeke yenileme ihtiyacı, artan müşteri memnuniyeti kriterleri ve yine artan işletme yeterlilik ihtiyaçları ile karşı karşıya olacağız. Bunun için sektörümüzün gelecekteki koşullara uygun olarak yapılanması büyük önem arz ediyor. GAZBİR önümüzdeki süreçte bu bilinçle çalışmalarını yeni şartlara uygun olarak geliştirecek.”

ENERJİ PİYASASINDA ETKİN

2004 yılında kurulan Türkiye Doğalgaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR), Türkiye enerji piyasasının en etkin ve büyük sektörel oluşumlarından birisi konumunda. Birlik, ilgili mevzuatın şartlarına gösterdiği uyumun sonucunda, İçişleri Bakanlığı’nın onayı ile unvanına “Türkiye” ibaresini kullanabilen doğalgaz piyasasının ilk ve tek Birliği. International Gas Union (IGU) ve TOBB Doğal Gaz Meclisi üyesi olan GAZBİR, iktisadi teşekkülü GAZBİR-GAZMER ile test, kalibrasyon, belgelendirme, sertifikasyon ve eğitim hizmetleri de veriyor.

YAŞAR ARSLAN  

1959 Çankırı/Ilgaz doğumlu Yaşar ARSLAN, Haydarpaşa Lisesinde parasız yatılı olarak 6 yıl okudu ve İstanbul Teknik Üniversitesi Metalurji fakültesinden mezun oldu. Kazancı Holding bünyesinde faaliyet gösteren 2 Elektrik Dağıtım şirketinde Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve 21 Doğal Gaz Dağıtım, 2 Doğal Gaz Toptan, CNG ve LNG Şirketinde Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevini sürdürmektedir.  

GAZBİR kurucuları arasında bulunmuş ve 3 dönem Genel Sekreterlik görevi yürütmüş olan Yaşar ARSLAN; halen GAZBİR Başkanı ve TOBB Doğal Gaz Meclisi Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyor.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler