1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. GDF Suez, NABUCCO’ya ortak oldu

GDF Suez, NABUCCO’ya ortak oldu

Enerji Günlüğü - Fransız enerji grubu GDF Suez, OMV ile imzaladığı Hisse Anlaşması’ıyla resmen Nabucco Gas Pipeline International’ın ortağı oldu....

GDF Suez, NABUCCO’ya ortak oldu

Enerji Günlüğü - Fransız enerji grubu GDF Suez, OMV ile imzaladığı Hisse Anlaşması’ıyla resmen Nabucco Gas Pipeline International’ın ortağı oldu. GDF Suez, Avusturyalı OMV, Macar FGSZ, Romanyalı Transgaz, Bulgar BEH ve Türkiye’den BOTAŞ’ın ardından Nabucco hissedarları arasına katıldı.

Ortaklığı değerlendiren NABUCCO Gas Pipeline International CEO’su Reinhard Mitschek, “Bu anlaşmayla NABUCCO’nun Avrupa içinönemi daha da arttı. GDF Suez’in katılımı, NABUCCO’nun hissedar yapısını önemli ölçüde güçlendirdi ve Fransız pazarına erişimin de yolunu açtı. Avrupa’nın en büyük gaz şebekesinin işletmecisi olan GDF Suez’in endüstrideki uzmanlığı ve Avrupa’nın ikinci en büyük doğalgaz alıcısı olması, projeye çok büyük avantajlar sağlayacak. GDF Suez, hali hazırda NABUCCO ülkelerinde aktif varlığını sürdürüyor” diye konuştu.

NABUCCO Gas Pipeline International CFO’su Frank Siebert ise ortaklıktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Avrupa sanayi liderlerinden oluşan daha geniş bir hissedar yapısına sahip olmak, güçlü bir finansman yapısı için çok önemli bir adım” açıklamasında bulundu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler