1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. GE, ilk çeyrekte karını arttırdı

GE, ilk çeyrekte karını arttırdı

Enerji Günlüğü – General Electric'in yılın ilk çeyreğinde net karı 653 milyon dolar, hisse başına 7 cent olarak gerçekleşti.Amerikan enerji şirketi...

GE, ilk çeyrekte karını arttırdı

Enerji Günlüğü – General Electric'in yılın ilk çeyreğinde net karı 653 milyon dolar, hisse başına 7 cent olarak gerçekleşti.

Amerikan enerji şirketi General Electric'in ilk çeyrekte karı analist beklentilerini aştı. İlk çeyrekte net kar 653 milyon dolar, hisse başını 7 cent olarak gerçekleşti. Geçen yılın aynı döneminde ise hisse başına 1 cent zarar açıklamıştı. 

Tek seferlik kalemler dışarıda bırakıldığında hisse başına kar 17 cent olan beklentilerin üzerinde 21 cent kar elde etti. 

GE'NİN YENİLENEBİLİR ENERJİ GELİRLERİ YÜZDE 22 ARTTI

Şirketin ilk çeyrekteki gelirleri ise 27.66 milyar dolar olarak gerçekleşti. Petrol ve gaz gelirleri bir önceki yıla göre yüzde 17 artarak 5.2 milyar dolardan 6.1 milyar dolara çıkarken, enerji bağlantılı gelirleri yüzde 35 düşerek 2.75 milyar dolar, yenilenebilir enerji gelirleri ise yüzde 22 artışla 2.04 milyar dolar oldu. 

CİRO GERİLEDİ

General Electric'in ilk çeyrekte cirosu ise geçen yılın aynı dönemindeki 27,85 milyar dolardan 27,66 milyar dolara geriledi. Analistler ise cironun 26,4 milyar dolar olacağını öngörüyorlardı.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler