1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. GE, THY`nin uçak filosuna motor güç oldu

GE, THY`nin uçak filosuna motor güç oldu

Enerji Günlüğü - GE Havacılık, THY'nin sayısı 300'e ulaşan uçak filosuna CF6 motorları ile güç verdi.GE Havacılık, Türk Hava Yolları'na son teslim...

GE, THY`nin uçak filosuna motor güç oldu

Enerji Günlüğü - GE Havacılık, THY'nin sayısı 300'e ulaşan uçak filosuna CF6 motorları ile güç verdi.

GE Havacılık, Türk Hava Yolları'na son teslim edilen ve CF6 motorlarının güç verdiği A330-300 modeli uçak filosunu toplam 300 uçağa çıkartıyor.

GE Havacılık Türkiye Genel Müdürü İ. Sami Özdemir, GE Havacılık'ın Türk Hava Yolları'nın genişleyen filosunda önemli bir rol oynamaktan ve 300. uçağına güç vermekten dolayı gurur duyduklarını belirterek, "GE olarak uzun yıllardır Türkiye'de yerel inovasyonu, üretimi ve Ar-Ge çalışmalarını destekliyoruz. Türkiye'de havacılık endüstrinin gelişimine katkıda bulunma taahhüdümüzde kararlılığımız devam ediyor" dedi.

Gebze'de yer alan ve 400 Türk mühendisimizin çalıştığı GE Türkiye Teknoloji Merkezi, CF6 motorlarına mühendislik desteği sağlıyor. GE Havacılık'ın Türkiye'deki mühendis ekibi, diğer GE Küresel Mühendislik Merkezleri ile birlikte çalışarak CF6 motorlarının üretimi, bakımı, onarımı ve geliştirilmesi alanlarında kilit bir rol oynuyor.

GE ve TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TAI) ortak girişimi olan Tusaş Motor Sanayi A.Ş. (TEI)'de ise CF6 motor grubu için 40 farklı parça üretiliyor ve genel makine ve fabrikasyon parçaların yaklaşık yüzde 15'i imal ediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler