1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Genç nükleer mezunlarına Akkuyu NGS’den çalışma teklifi

Genç nükleer mezunlarına Akkuyu NGS’den çalışma teklifi

Enerji Günlüğü - Rusya’da aldıkları nükleer eğitimlerini tamamlayan genç Türk nükleer uzmanlara Akkuyu Nükleer AŞ’den resmi iş teklifi yapıldı.Obninsk...

Genç nükleer mezunlarına Akkuyu NGS’den çalışma teklifi

Enerji Günlüğü - Rusya’da aldıkları nükleer eğitimlerini tamamlayan genç Türk nükleer uzmanlara Akkuyu Nükleer AŞ’den resmi iş teklifi yapıldı.

Obninsk Nükleer Enerji Enstitüsü Ulusal Nükleer Araştırma Üniversitesi Moskova Fizik Mühendisliği Enstitüsü MEPhI’de “Nükleer santraller, tasarım, işletme ve mühendislik” uzmanlık dalında eğitimlerini tamamlayarek 12 Mart’ta Rusya Federasyonu’nun Obninsk şehrinde diplomalarını alan ilk Türk öğrenciler resmi olarak ilk iş tekliflerini aldılar.

AKKUYU NGS İÇİN BEKLENEN TEKLİF YAPILDI

14 Mart tarihinde Rusatom Energy International (REIN) şirketinin Moskova Ofisinde (REIN, Projenin geliştiricisi ve Akkuyu Nükleer A.Ş.’nin çoğunluk hissedarıdır) mezunların gelecekteki işverenleri ile ilk görüşmeleri gerçekleşti. Genç nükleerciler; REIN Genel Müdürü Anastasia Zoteeva, REIN Genel Müdür Yardımcısı Anton Dedusenko, Akkuyu Nükleer AŞ Yönetici Direktörü Konstantin Ryzhak ve Akkuyu Nükleer AŞ İnşan Kaynakları Direktörü Marina Karaseva ile bir araya geldi. 

Görüşme öncesinde, Akkuyu Nükleer AŞ İnsan Kaynakları Direktörlüğü yöneticileri, her mezunun 6,5 senelik performansları ile diploma tezlerinin konularını incelemiştir. Yapılan değerlendirmeler neticesinde mesleki hayatlarına yeni adım atan genç Türk nükleer uzmanlarına Akkuyu Nükleer AŞ’den resmi bir iş teklifi yapıldı.

MEZUNLAR YAKINDA TÜRKİYE’YE DÖNECEK

İlk iş toplantıları esnasında genç Türk uzmanları istihdamları hakkında birçok soru sordular. Akkuyu Nükleer AŞ İnsan Kaynakları Direktörü Marina Karaseva sorulara ayrıntılı bir şekilde cevap verdi. Karaseva; birkaç hafta sonra, açık pozisyonlarla ilgili her aday ile teklif edilen şartların görüşülebileceğini belirterek, mezunların gelecekteki iş pozisyonları ile ilgili hedef ve beklentilerini ilgili bölüm yöneticileri ile paylaşabilecekleri bir toplantının düzenleneceğini söyledi. 

Nisan ayının başında, Akkuyu Nükleer AŞ bünyesinde, Şirketteki idari birimler, farklı alanlardaki potansiyel açık pozisyonlar ve Şirketle ilgili bilgilendirmenin yapılacağı bir brifing verilecek. Yakın tarihte ise genç Türk uzmanları Akkuyu Nükleer AŞ’deki görevlerinin başına geçmek üzere yurtlarına dönecekler.

Önceki ve Sonraki Haberler