1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Gersan Elektrik fon kullanım raporu açıkladı

Gersan Elektrik fon kullanım raporu açıkladı

Enerji Günlüğü – Gersan Elektrik, tahvil satışından elde ettiği fonun kullanım yerlerini açıkladı.Gersan Elektrik Ticaret Ve Sanayi AŞ, nitelikli...

Gersan Elektrik fon kullanım raporu açıkladı

Enerji Günlüğü – Gersan Elektrik, tahvil satışından elde ettiği fonun kullanım yerlerini açıkladı.

Gersan Elektrik Ticaret Ve Sanayi AŞ, nitelikli yatırımcılara satış yöntemi ile yaptığı sermaye arttırımından elde ettiği fonun kullanım yerlerini açıkladı. 

Şirket, tahsisli sermaye artırımı kapsamında ihraç ettiği 5.304.947 TL nominal değerli pay karşılığı elde edilen brüt 34.959.600,73 TL gelirin 18.579.600 TL’si kısa ve uzun vadeli borçların kapanmasında kullandığını duyurdu. Elde edilen gelirin 9.925.000 TL’si ise hammadde alımları ile diğer işletme sermayesi ihtiyacını karşılamak amacıyla kullanıldı. 

Gelirin 6.356.700 TL’si piyasaya olan cari hesap borçlarımızın ödenmesinde; 98.300 TL’si de Zonguldak, Çaycuma’da yapılan ek yatırımda kullanıldı.

Gersan Elektrik, öz kaynaklarını güçlendirdiğini ve mevcut yatırımlarının tamamlandığını bildiren açıklamasında; şirketin kısa vadeli kredilerin kapatılması, döviz kurlarındaki dalgalanmalar ve faiz artışlarının getireceği yüksek finansman maliyetlerinden korunduğunu bildirdi. 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler