1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Goldman Sachs petrol fiyatlarında bekliyor

Goldman Sachs petrol fiyatlarında bekliyor

Goldman Sachs, Rusya-Ukrayna krizinin emtialarda hızlı yükselişe yol açmasını bekliyor. Banka bir ay vadeli petrolün varil fiyatının 95 dolardan 115 dolara çıkmasını öngörüyor.

Goldman Sachs petrol fiyatlarında bekliyor

Enerji Günlüğü - ABD yatırım bankası Goldman Sachs, petrol fiyatlarının Rusya’ya uygulanan yaptırımlar nedeniyle 115 dolara çıkacağını tahmin ediyor.

Çokuluslu ABD yatırım bankası Goldman Sachs, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarının enerji fiyatlarını artırdığını belirtti. Dünyanın en büyük emtia üreticilerinden biri olan Rusya'ya yönelik yaptırımların kısa vadede emtia fiyatlarında hızlı bir yükselişe neden olacağını belirten Goldman Sachs, Rusya'nın önemli üreticilerden biri olduğu petrol, gaz, alüminyum, paladyum, nikel, buğday ve mısır fiyatlarında yükseliş beklediklerini vurguladı. 

Banka, bir ay vadeli Brent ham petrolü için tahminini 95 dolar/varilden 115 dolar/varil seviyesine çıkardı. Banka ayrıca gerilimin tırmanması, arzın daha uzun süre aksaması halinde fiyatın ciddi şekilde yükselmesi riski bulunduğunu da vurguladı. 

Petrol fiyatları Ukrayna'daki saldırılarla beraber 2014'ten bu yana ilk defa varil başına 100 doların üstünü gördü. Rusya devlet başkanı Vladimir Putin'in bir sonraki hamlesinin belirsizliği nedeniyle petrol ve doğal gaz piyasalarının daha fazla sarsılacağı, uzun süreli bir çatışma olması hâlinde benzin fiyatları da dâhil ham petrol fiyatlarında uzun vadede daha fazla yükselme yaşanacağı öngörülüyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler