1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Goldman Sachs petrol fiyatlarında düzeltme bekliyor

Goldman Sachs petrol fiyatlarında düzeltme bekliyor

ABD yatırım bankası Goldman Sachs, petrol fiyatlarının önümüzdeki günlerde %15-20'lik bir düzelme yaşayabileceğini, hatta bunun başlamış olabileceğini açıkladı. 

Goldman Sachs petrol fiyatlarında düzeltme bekliyor

Enerji Günlüğü - ABD yatırım bankası Goldman Sachs, petrol fiyatlarının önümüzdeki günlerde %15-20'lik bir düzelme yaşayabileceğini, hatta bunun başlamış olabileceğini açıkladı. 

ABD yatırım bankası Goldman Sachs, son dönemde önemli ölçüde toparlanarak varil başına 40 doları geçen petrol fiyatlarında önümüzdeki haftalarda bir geri çekilme yaşanacağını tahmin ettiklerini bildirdi. OPEC+ grubunun kesintileri uzatma kararı fiyatları desteklese de Goldman Sachs hâlâ piyasada tahmini 1 milyar varillik bir stok fazlalığı olduğunu ve petrole olan talebin henüz tam olarak geri dönmediğini söylüyor.

Brent petrolü için üçüncü çeyrek tahminini 37 dolar/varil, Batı Teksas için ise 34 dolar/varil olarak ifade eden Goldman Sachs, dördüncü çeyrek için beklentisini Brent petrolü için 43 dolar/varil ve Batı Teksas petrolü için 40 dolar/varil olarak duyurdu. Goldman Sachs, Brent petrolü için 2020 yılı ortalama fiyat tahminini 40 dolar/varil olarak ortaya koyarken, Batı Teksas petrolü için bu tahmin 36 dolar/varil olarak belirtti.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler