1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Goldman Sachs: Üretim kısıntısı petrol fiyatlarında düşüşü engellemez

Goldman Sachs: Üretim kısıntısı petrol fiyatlarında düşüşü engellemez

ABD yatırım bankası Goldman Sachs, OPEC+'nın 9,7 milyon varil/gün olarak açıkladığı üretim kısıntının gerçekte daha az uygulanacağını ve fiyatlardaki düşüşü engelleyemeyeceğini açıkladı. 

Goldman Sachs: Üretim kısıntısı petrol fiyatlarında düşüşü engellemez

Enerji Günlüğü - ABD yatırım bankası Goldman Sachs, OPEC+'nın 9,7 milyon varil/gün olarak açıkladığı üretim kısıntının gerçekte daha az uygulanacağını ve fiyatlardaki düşüşü engelleyemeyeceğini açıkladı. 

ABD yatırım bankası Goldman Sachs, OPEC+'nın aldığı üretim kısıntısının petrol fiyatlarında önümüzdeki haftalarda düşüş yaşanmasının önüne geçmek için çok az bir miktar olduğunu ve çok geç kalınmış bir karar olduğunu savunmaya devam etti. OPEC+'nın 9,7 milyon varil/gün olarak açıkladığı üretim kısıntına, Mayıs ayında çekirdek OPEC üyelerinin tam uyacakları ve diğer üyelerin ise yüzde 50 uyacaklarını öngören Goldman Sachs, gerçekleşecek üretim kısıntısının 4,1 milyon varil/gün olacağını savundu. 

Kısa vadede 20 dolar/varil olarak ortaya koydukları petrol fiyatı tahmini için risklerin aşağı yönlü olduğunu belirten Goldman Sachs, ancak gönüllü olmayan, fiyat düşüşleri nedeniyle üretim kısıntılarının Nisan-Mayıs döneminde petrol talebinde beklenen ortalama 19 milyon varil/gün düşüşü telafi etmek için yeterince büyük olabileceğini de vurguladı.

OPEC+’NIN KARARI SADECE FİYATLARIN DAHA DA DÜŞMESİNİ ENGELLER

Öte yandan Malezya merkezli Kenanga Research da, OPEC+'nın günlük petrol üretimini 9,7 milyon varil/gün kısma kararı ile ilgili benzer bir açıklama yaparak, bu kararın talepteki zayıflık konusunu çözmek için yeterli olmayacağını savundu. Mayıs ve Haziran aylarında uygulanacak üretim kısıntısının sadece petrol fiyatlarının daha aşağı gelmesini engelleyeceğini savunan Kenanga, "Üretim en az 20 milyon varil/gün kısılmadıkça fiyatlar 50-65 dolar/varil bandına geri dönmez" değerlendirmesini yaptı. Kenanga, 2020 yılı Brent petrolüne yönelik ortalama fiyat tahminini 40 dolar/varil olarak sürdürdüğünü vurguladı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler