1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OPEC+ üretimi 10 milyon varil/gün kısmak konusunda anlaştı

OPEC+ üretimi 10 milyon varil/gün kısmak konusunda anlaştı

OPEC+ dün yaptığı toplantıda üretimi Mayıs-Haziran döneminde günde 10 milyon varil kısmak konusunda anlaştı.

OPEC+ üretimi 10 milyon varil/gün kısmak konusunda anlaştı

Enerji Günlüğü - OPEC+ dün yaptığı toplantıda üretimi Mayıs-Haziran döneminde günde 10 milyon varil kısmak konusunda anlaştı.

OPEC ve Rusya öncülüğündeki müttefikleri (OPEC+) dün gerçekleştirilen toplantıda petrol üretimlerini beşte bir oranında azaltmak konusunda üzerinde uzlaşılan bir plan ortaya koydular. OPEC+ üyeleri ayrıca, koranvirüs salgınından zarar gören petrol fiyatlarının desteklenmesi yönündeki çabalarına ABD ve diğer ülkeleri de katılmaya çağırdılar. 

Ancak Meksika'nın üretimi 400 bin varil kısması taleplerine 100 bin varillik kısıntı ile yanıt vermesi nedeniyle nihai anlaşma imzalanamadı. Konunun bugün yapılacak G20 enerji bakanları toplantısında tartışılacağı duyuruldu.

OPEC+'da varılan uzlaşmaşa göre, petrol üretimi Mayıs-Haziran döneminde 10 milyon varil/gün kısılacak. Anlaşmaya taraf tüm ülkeler üretimlerini yüzde 23 azaltacaklar. Buna göre Rusya ve Suudi Arabistan üretimlerini 2,5 milyon varil kısacaklar. Irak da üretimini 1 milyon varil azaltacak. OPEC+, Temmuz-Aralık döneminde üretim kısıntısını 8 milyon varil/güne indirecek ve üretim kısıntısı Ocak 2021-Nisan 2022 döneminde 6 milyon varil/güne çekilecek.

OPEC+ ayrıca, ABD, Kanada, Brezilya gibi üreticilere de koranvirüs salgınından zarar gören petrol fiyatlarının desteklenmesi yönündeki çabalarına katılma çağrısında bulundular.

Etiketler : ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler