1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Google ABD’deki yeni kampüsünde güneş elektriği kullanacak

Google ABD’deki yeni kampüsünde güneş elektriği kullanacak

ABDli teknoloji devi Google, ABD’deki yeni kampüsünde kurduğu ejderha derisi görünümlü Çatı GES’ler ile elektrik ihtiyacının %40’ını karşılayacak.

Google ABD’deki yeni kampüsünde güneş elektriği kullanacak

Enerji Günlüğü - ABDli internet arama motoru Google, ABD’de kurduğu yeni kampüsünde üç binanın çatısına GES kurdu. Ejderha derisi görünümlü çatı GES’ler kampüsün elektriğinin %40’ını karşılayacak.

Sıkılaşan düzenlemeler ve çevre bilincine sahip büyüyen iş gücü, yeşil ofis kampüslerinin sayısını her geçen gün arttırıyor. ABD’li teknoloji ve bilişim devi Google da ABD’deki kampüsünde binaların çatılarını güneş panelleriyle donatıyor. Üstelik futurist bir mimari tarzda. 

2030 yılına kadar her veri merkezini ve kampüsü karbonsuz elektrikle çalıştırmayı hedefleyen Google’ın bu yıl çalışanları için kurduğu "Bay View" isimli yeni kampüsü, elektrik ihtiyacının %40'ını güneş enerjisinden karşılayacak. Kampüsün üç binasının çatılarına kurulan 90 bin adet güneş kiremiti 7 MW kurulum kapasitesine sahip. 

EJDERHA DERİLİ GÜNEŞ PANELLİ ÇATI

Binanın çatısı ejderha derisine benzeyen görüntüsüyle de dikkat çekiyor. Google'ın yeni kampüsü, “ejderha derili" güneş panellerinin yanı sıra, binayı ısıtmak için ısıyı depolayacağı yeraltında bir jeotermal batarya da bulundurmayı planlıyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler