1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. GRGN RES Tokat’ta rüzgar kurulumu için düğmeye bastı

GRGN RES Tokat’ta rüzgar kurulumu için düğmeye bastı

Enerji Günlüğü - Tokat bölgesi için yapılan 40 MW’lik rüzgar santrali bağlantı kapasitesi ihalesini kazanan GRGN RES, santralin kurulum çalışmalarına...

GRGN RES Tokat’ta rüzgar kurulumu için düğmeye bastı

Enerji Günlüğü - Tokat bölgesi için yapılan 40 MW’lik rüzgar santrali bağlantı kapasitesi ihalesini kazanan GRGN RES, santralin kurulum çalışmalarına başladı.

Geçen yıl Haziran ayında Türkiye Elektrik İletim A.Ş. tarafından düzenlenen toplam 710 MW’lik rüzgar santrali kapasite tahsisi ihalesinde Tokat’ta kurulacak olan 40 MW’lik rüzgar santrali bağlantı kapasitesi ihalesini kazanan GRGN Yenilenebilir Enerji ve Elektrik Üretim A.Ş., santralin çevre etki değerlendirme raporunu hazırlayarak ilk adımı attı. 

Tokat İli, Merkez İlçesi, Beşören, Saltık ve Batmantaş Köyleri, Samanlı Tepe, Üllüap Tepe, Büyük Tepe, Rumlar Tepe, Karakuz Tepe, Bekir Tepe ve Seyran Tepe Mevkilerinde kurulacak olan santral 18 adet rüzgar türbininden oluşacak ve yaklaşık 100 milyon liraya malolacak.

Tesiste yılda 140.000.000 KWh elektrik enerjisi üretilecek ve üretilen elektrik yaklaşık 8 km’lik bir enerji nakil hattı ile 154 kV 2x1272 MCM EİH ile Tokat TM-Sivas TM EİH’a girdi-çıktı ve 154 kV 1272 MCM EİH ile Killik RES TM’ye bağlantı yapılarak ulusal şebekeye aktarılacak.

Santralin inşaat işlerinin yaklaşık 18 ayda tamamlanması planlanıyor. Proje Lisans süresi 49 yıl olacak.

TOKAT’TAKİ 40 MW’LIK RÜZGAR İHALESİ GRGN RES’İN

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler