1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Grup Geri Dönüşüm Kocaeli’de atıkları geri dönüştürecek

Grup Geri Dönüşüm Kocaeli’de atıkları geri dönüştürecek

Grup Geri Dönüşüm, Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde kuracağı tesiste elektronik de dahil atıkları geri dönüştürecek.

Grup Geri Dönüşüm Kocaeli’de atıkları geri dönüştürecek

Enerji Günlüğü - Grup Geri Dönüşüm, Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde kuracağı tesiste elektronik de dahil atıkları geri dönüştürecek.

Kocaeli İli, Çayırova İlçesinde Marmara Geri Dönüşümcüler Sitesi alanında Grup Geri Dönüşüm Elektronik Atık Ve Enerji Yönetimi İthalat İhracat Ve Sanayi Ticaret Ltd. Şti. tarafından “Elektronik Atık Geri Kazanım – Atık Akü Pil Geçici Depolama – Tehlikeli ve Tehlikesiz Atık Geri Kazanım – Hurda Metal/ÖTA(Ömrünü Tamamlamış Araç) İşleme ve Geçici Depolama Tesisi” kurulması planlanıyor. 

Söz konusu proje alanında mevcutta kurulu boş bir bina bulunuyor. Bu boş binaya kullanılması planlanan makine ekipmanlar yerleştirilecek. Tesis mevcut durumda 900 m2 boyutlarında 2’ye bölünmüş olup tek tarafa asma kat yapılması planlanıyor. Asma katta yeniden kullanılabilir parçaların depolama işlemi gerçekleştirilecek. Asma katın yapılması ile birlikte toplam kapalı alan 2700 m2 olacak.

907 bin lira değerindeki proje kapsamında, yılda 100 bin ton elektronik atık, 50 bin ton tehlikesiz atık, 50 bin ton tehlikeli atık geri kazanımı ile 60 bin ton hurda metal/ÖTA (Ömrünü Tamamlamış Araç) işlenecek. Ayrıca 30 bin ton akü ve pil ile 100 bin ton ÖTA da geçici depolanacak. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler