1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gürcistan’da Azerbaycan gazının payı artacak

Gürcistan’da Azerbaycan gazının payı artacak

Enerji Günlüğü - Gürcistan Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı Natia Tournava, Gürcistan gaz piyasasında Azerbaycan gazının payının önümüzdeki...

Gürcistan’da Azerbaycan gazının payı artacak

Enerji Günlüğü - Gürcistan Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı Natia Tournava, Gürcistan gaz piyasasında Azerbaycan gazının payının önümüzdeki yıllarda artacağını söyledi.

Gürcistan Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı Natia Tournava, Gürcistan gaz piyasasının en önemli 2 stratejik segmentinin nüfus ve elektrik üretimi olduğunu belirterek, bu alanlardaki kaynak ihtiyacını Azerbaycan gazının karşılayacağını söyledi. Tournava, “Azerbaycan Gürcistan'ın ana tedarikçisi ve stratejik ortağı olmaya devam ediyor. Gürcistan piyasasında Azerbaycan gazının payı önümüzdeki yıllarda artacak” dedi.

Şah-Deniz gaz sahasının 2. aşamasının tam olarak hayata geçirilmesinin ardından Gürcistan'ın Azerbaycan gazı için transit ülke olarak kendi gaz ihtiyacını da karşılayacağını kaydeden Tournava, “Bu kaynaklar, nüfusun ve enerji endüstrisinin sosyal açıdan korunmasız kesimlerinin gaz arzı için kullanılacak” dedi.

Azerbaycan’ın devlet petrol şirketi SOCAR’ın tahminlerine göre, Azerbaycan’dan Gürcistan’a doğalgaz arzı 2019’da % 11 artabilir.

Önceki ve Sonraki Haberler