1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Haber: Türkiye biyoyakıt kullanımını teşvik etmeli

Haber: Türkiye biyoyakıt kullanımını teşvik etmeli

Enerji Günlüğü - AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Hansjörg Haber, Türkiye'nin biyoyakıt kullanımını teşvik etmesi gerektiğini söyledi.Sabancı Üniversitesi...

Haber: Türkiye biyoyakıt kullanımını teşvik etmeli

Enerji Günlüğü - AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Hansjörg Haber, Türkiye'nin biyoyakıt kullanımını teşvik etmesi gerektiğini söyledi.

Sabancı Üniversitesi İstanbul Uluslararası Enerji ve İklim Merkezi (IICEC) tarafından düzenlenen ve Paris’te geçen yıl yapılan Birleşmiş Milletler Paris iklim Değişikliği Taraflar Konferansı COP 21’in enerji sektörüne yansımalarının değerlendirildiği 7. Uluslararası Enerji ve İklim Forumu'nda konuşan AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Hansjörg Haber, Türkiye'nin biyoyakıt kullanımını teşvik etmesi gerektiğini söyledi.

Oturum Başkanı IEA Başkanı Fatih Birol'un Türkiye'deki enerji sektörünün durumuna ilişkin değerlendirmelerini ve yatırımcılara önerilerini sorması üzerine Haber, "Türkiye son yıllarda enerji alanında çok hızlı büyüdü. 1990'lı yıllardan bu yana AB'de ılıman büyürken enerji tüketimi azalıyor. Ama Türkiye'de büyüme hızı çok yüksek fazla. Enerji talebindeki artış ise GSYİH artışının dört katına çıktı. Son 20 yılda Türkiye'nin kat ettiği mesafenin AB4ye üyelik süreciyle de ilgili olduğunu söylemekte fayda var. 

Türkiye ve AB arasında çeşitli fasılların müzakereye açılması, mevcut durumun karşılaştırılması şart. Türkiye zaten birçok alanda, tanımlar konusunda, yenilenebilir enerji konusunda AB müktesebatına uyumlu, bu konuda ortak bir bakışımız olduğu açık. Ancak Türkiye idari ve teknik prosedürleri biraz etkinleştirmeli. Maliyet bazlı fiyatlandırmaya önem vermeli. Biyoyakıt kullanımını teşvik etmeli. Bu tür konularda gelecek sinyaller olumlu olacaktır." değerlendirmesini yaptı. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler