1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Hatay Belediyesi katı atık depolama tesisi kuracak

Hatay Belediyesi katı atık depolama tesisi kuracak

Hatay Büyükşehir Belediyesi, 40 milyon lira yatırımla Hatay Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi kuracak.

Hatay Belediyesi katı atık depolama tesisi kuracak

Enerji Günlüğü - Hatay Büyükşehir Belediyesi, 40 milyon lira yatırımla Hatay Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi kuracak.

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından, 40 milyon lira yatırımla Hatay İli, Merkez İlçesi, Gökçegöz Mah, Kuruyer Mevkiinde “Hatay Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi” kurulması planlanıyor. Tesiste Hatay Büyükşehir ve ilçe belediyelerinde oluşan belediye nitelikli katı atıkların, Ulusal ve Avrupa Birliği (AB) katı atık mevzuatlarına uyumlu olarak ayrı toplanması, taşınması, geri kazanılması, kompostlaştırılması, enerji üretimi, düzenli depolanması, sızıntı sularının ve depo gazlarının bertarafı işlemleri gerçekleştirilecek. 

Yapılacak olan düzenli depolama sahası mevcut olan katı atık düzenli depolama sahasının devamı niteliğinde olacak tesiste 2.648.176 metreküp atığın depolanması planlanıyor. Proje ömür olan 2049 yılında hesaplanan toplam atık miktarı 16.461.720 ton olacak. Atık depolama sahasına Antakya, Samandağ, Defne, Kırıkhan, Hassa, Yayladağı, Reyhanlı, Kumlu ve Altınözü İlçelerinde oluşan belediye atıkları, tehlikesiz arıtma çamurları (evsel atıksu arıtma tesisi çamuru), park-bahçe atıkları ve sanayi kaynaklı evsel nitelikli atıklar kabul edilecek. Mevcut sahadaki biyogaz tesisi, kanatar, jenaratör vb. bazı tesis ve ünitelerden faydalanılacak.

Kurulacak tesiste katı atıkların ayıklanarak geri kazanılması, organik atıklardan biyogaz ile elektrik üretimi, organik atıklardan kompost elde edilmesi, geri kazanılması veya değerlendirilmesi mümkün olmayan katı atıkların ise düzenli depolama sahasında bertaraf edilmesi sağlanacak. 

Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler