1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Hindistan’da kömürden elektrik üretimi artıyor

Hindistan’da kömürden elektrik üretimi artıyor

Hindistan’da kömürden elektrik üretimi Eylül ayının ilk yarısında yüzde 9.4 oranında arttı.

Hindistan’da kömürden elektrik üretimi artıyor

Enerji Günlüğü - Hindistan’da kömürden elektrik üretimi Eylül ayının ilk yarısında yüzde 9.4 oranında arttı.

Hindistan hükümeti geçici verilerine göre, koronavirüs karantina tedbirlerinin uygulanmaya başlamasından bu yana ilk kez sanayi üretiminin yoğun olduğu Batı eyaletlerinde enerji talebinin artışa geçmesiyle Hindistan'ın kömür yakıtlı elektrik üretimi 2020 yılı Eylül ayının ilk yarısında % 9,4 arttı.

Özellikle Maharashtra ve Gujarat eyaletlerinin enerji taleplerinin artması nedeniyle Eylül ayının ilk iki haftası boyunca ülkedeki toplam elektrik üretiminin de %1.6 oranında arttığı bildirildi. Eylül ayının ilk iki haftasında elektrik üretiminde kömür kullanımının oranı %66’ya kadar yükseldi.

HİNDİSTAN 2019’DA ELEKTRİĞİNİN %70’İNİ KÖMÜRDEN ÜRETTİ

Hindistan’ın Merkezi Elektrik İdaresi verilerine göre 2019 yılında ülkedeki elektrik üretiminin %70’i kömürden karşılandı. Karantina döneminde ise, mazottan elde edilen elektrik enerjisinin payı %60’a gerilerken, yenilenebilir kaynakların kullanımında ise artış olduğu belirtildi.

Hindistan’da elektrik tüketiminin yarısı sanayi tesisleri ve ofislerden kaynaklanıyor. Şu anda virüs salgınının bütün hızıyla devam etmesine karşın birçok eyalette karantina kısıtlamalarının kaldırıldığı ve fabrikaların üretime başladıkları bildiriliyor.

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler