1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Hunutlu Termik, güneş ve rüzgarla hibrit santrale dönüşecek

Hunutlu Termik, güneş ve rüzgarla hibrit santrale dönüşecek

Emba Elektrik, Adana’da kurmakta olduğu Hunutlu Termik Santrali’nin elektrik ihtiyacını karşılamak amacıyla 33 MW kapasiteli GES ve 43,4 MW’lık RES kuracak.

Hunutlu Termik, güneş ve rüzgarla hibrit santrale dönüşecek

Enerji Günlüğü - Adana’nın Yumurtalık ilçesinde yapımı devam eden Hunutlu Termik Santrali sahasında 43,4 MW’lık rüzgar santrali ve 33 MW’lık güneş santrali kurulacak.

Emba Elektrik Üretim A.Ş., Adana’nın Yumurtalık ilçesi sınırları içinde inşaatı devam eden toplam 1320 MW kapasiteli Hunutlu Termik Santrali projesinin işletme sürecinde elektrik ihtiyacının karşılanması amacıyla rüzgar ve güneş enerjisi santralleri kurmayı planlıyor. Proje için şirket yaklaşık 755 milyon TL yatırım yapacak. 

Proje kapsamında kurulması planlanan güneş enerjisi santralinin kurulu gücü 33 MW ve güneş enerjisi santralinin kurulu gücü de 43,4 MW olacak. Güneş santralinde 69.120 adet güneş paneli kullanılacak. Rüzgar santralinde ise 7 adet rüzgar türbini kurulacak.

Toplam kapasitesi 80,73 MW olan hibrit santrallerden üretilecek olan elektrik, EMBA Hunutlu TES 400 KV şalt sahasına bağlanacak ve termik santralin iç ihtiyaçlarında kullanılacak.

Enerji Günlüğü 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler