1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Hunutlu Termik Santrali Çin ve Türkiye iş birliğiyle açıldı

Hunutlu Termik Santrali Çin ve Türkiye iş birliğiyle açıldı

Shanghai Elektrik’in yatırımı olan Türkiye Hunutlu Termik Santrali’nin açılışı Adana’da yapıldı.

Hunutlu Termik Santrali Çin ve Türkiye iş birliğiyle açıldı

Enerji Günlüğü - Çinli Shanghai Elektrik’in yatırımını ve inşasını üstlendiği Türkiye Hunutlu Termik Santrali açıldı.

Shanghai Elektrik Enerjisi Limited Şirketi tarafından yatırımı yapılan ve inşa edilen Türkiye Hunutlu Termik Santrali’nin açılış töreni yapıldı. Adana’nın Yumurtalık ilçesinde kurulan, 1320 MWe kurulu güce sahip termik santralinde ithal kömürle elektrik üretimi yapılacak. Santralin yıllık üretim kapasitesinin 9 milyar 900 milyon kWh (kilovatsaat) olması planlanıyor.

hunutlu-termik-santrali.jpg

“TÜRKİYE’DEKİ ELEKTRİK ARZININ YÜZDE 4-6’SI KARŞILANACAK”

Hunutlu Termik Santrali'nin iki ülke arasındaki ortak "Bir Kuşak, Bir Yol" inşasının sembolik bir projesi olduğunu belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Alparslan Bayraktar, santralin Türkiye’nin elektrik arzının yüzde 4-6'sını sağladığını kaydetti. Santralin yarattığı istihdamın yanı sıra ekonomik ve sosyal faydalar sağladığını belirten Bayraktar, aynı zamanda Türkiye ve Çin'in enerji iş birliğini daha da artırması ve iki ülkenin kalkınma stratejilerinin birbirine bağlanmasına yardımcı olmasını beklediklerini ifade etti.

“İKİ ÜLKE ARASINDA KAZAN-KAZAN İŞ BİRLİĞİ”

Hunutlu Termik Santrali'nin iki ülke arasındaki kazan-kazan iş birliğinin model projesi olduğunu da belirten Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Shaobin Liu, bu yıl Eylül ayındaki Çin ve Türkiye devlet başkanlarının görüşmesinde bu projenin olumlu değerlendirildiğinden bahsetti. Ayrıca Shaobin Liu, aynı zamanda bu projeyi iki ülke arasında yeşil ve düşük karbonlu bir iş birliği model projesi haline getirmek için iki tarafın birlikte çalışmaya devam edeceğini kaydetti.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler