1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Hunutlu Termik’e elektrik sağlayacak GES’in kapasitesi arttırılacak

Hunutlu Termik’e elektrik sağlayacak GES’in kapasitesi arttırılacak

Emba Elektrik, Adana’daki Hunutlu Termik Santrali’ne yardımcı kaynak olarak kuracağı RES’ten vazgeçerek, kurmakta olduğu GES’in kapasitesini çatı ve cephe sistemlerine kurulacak ilave paneller ile arttıracak.

Hunutlu Termik’e elektrik sağlayacak GES’in kapasitesi arttırılacak

Enerji Günlüğü - Adana’nın Yumurtalık ilçesindeki Hunutlu Termik Santrali’nin elektrik ihtiyacı için kurmakta olduğu 37 MW’lık güneş santralinin kapasitesi arttırılarak 100 MW’a çıkarılacak.

Emba Elektrik Üretim A.Ş., Adana’nın Yumurtalık ilçesi sınırları içinde işletilmekte olan toplam 1320 MW kapasiteli Hunutlu Termik Santrali’nin elektrik ihtiyacını karşılamak üzere kuracağı güneş enerjisi santralinde kapasite artışı planlıyor. Proje için şirket 950 milyon TL yatırım yapacak. 

Proje kapsamında güneş panelleri, üstü kapalı kömür depo alanları, üstü kapalı araç parkurları ile müştemilat alanlarının çatı ve cephe sistemlerine kurulacak.

Hunutlu Termik Santrali’nin iç tüketimin karşılanması amacı ile daha önceki süreçte Lisans sahası içerisinde Hunutlu Termik Santrali Hibrit Kaynak projesi planlanmıştı. Proje dahilinde 37 MW kurulu gücünde güneş enerjisi santrali ve 43,4 MW kurulu gücünde Rüzgâr Enerji Santrali olmak üzere toplam 80,73 MW kurulu güç planlanmıştı. Şimdi ise kurulum çalışmaları sürmekte olan güneş enerjisi santralinin kapasitesinin 100 MW’a çıkarılması planlanıyor. Rüzgar Enerji Santrali kurulumundan ise vazgeçildi.

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler