1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. IEA: Enerji maliyetleri 2030’a kadar %70 düşebilir

IEA: Enerji maliyetleri 2030’a kadar %70 düşebilir

IEA, yeşil hidrojen teknolojisinde önemli unsurlardan biri olan elektrolizör projelerinin 2025 yılına kadar 6 kat artacağını ve planlar gerçekleşirse enerji maliyetlerinin yüzde 70 azalacağını söyledi.

IEA: Enerji maliyetleri 2030’a kadar %70 düşebilir

Enerji Günlüğü - IEA, boru hattındaki elektrolizör projeleri ve üretim kapasitelerindeki hedeflerin gerçekleştirilmesi halinde 2030 yılına kadar enerji maliyetlerinde yüzde 70 oranında kâr elde edilebileceğini bildirdi.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), enerji krizinin hidrojene olan ilgiyi artırdığını, ancak ağır sanayi ve uzun mesafe taşımacılığında yeni kullanımları teşvik etmek için daha geniş politika desteğine ihtiyaç olduğunu kaydetti.

IEA konuya ilişkin açıklamasında, “Temiz enerji geçişini destekleyebilecek hidrojen teknolojilerindeki cesaret verici gelişmeler, yenilenebilir elektrikten düşük emisyonlu hidrojen üretmek için ihtiyaç duyulan elektrolizörlerin küresel üretim kapasitesinde 2025 yılına kadar 6 kat artışı bekleniyor” ifadelerine yer verdi.

Küresel elektrolizör üretme kapasitesi şu anda yılda 8 GW seviyesinde olduğunu ve 2030 yılına kadar yılda 60 GW'ı aşabileceğini belirten IEA, “Boru hattındaki elektrolizör projeleri tamamlanırsa ve üretim kapasitelerinde planlanan ölçeklendirme gerçekleşirse, maliyetler (enerji maliyetleri) 2030 yılına kadar bugüne kıyasla yaklaşık %70 oranında düşebilir” dedi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler