1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. IEA ve Avrupa Komisyonu küçük işletmeler için iş birliği yaptı

IEA ve Avrupa Komisyonu küçük işletmeler için iş birliği yaptı

IEA ve Avrupa Komisyonu, enerji krizinden etkilenen küçük işletmeleri desteklemek üzere iş birliği yaptı.

IEA ve Avrupa Komisyonu küçük işletmeler için iş birliği yaptı

Enerji Günlüğü - IEA ve Avrupa Komisyonu, enerji krizinde küçük işletmeleri desteklemenin yolları konusunda farkındalık yaratabilmek amacıyla anlaştı.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) ve Avrupa Komisyonu, günümüzün enerji krizinde küçük işletmeleri desteklemenin yolları konusunda farkındalığı artırmak için iş birliği yaptıklarını açıkladı. Küçük ve orta ölçekli işletmelerin günümüzün yüksek enerji fiyatlarından etkilenmesi sebebiyle IEA ve Avrupa Komisyonu bugün hükümetlerin, işletmelerin ve ilgili paydaşların bu omurgaları güçlendirmek ve korumak için neler yapabileceği konusunda farkındalık yaratmak için bir etkinlik düzenledi.

IEA İcra Direktörü Fatih Birol ve Avrupa Enerjiden Sorumlu Komisyon Üyesi Kadri Simson tarafından yönetilen çevrimiçi etkinlikte Komisyon, halihazırda mevcut olan destek önlemlerinin yanı sıra ulusal hükümetlerin neler yapabileceğine ilişkin yönergeler ve öneriler sundu. IEA, şirketlerin mevcut enerji krizine karşı daha enerji verimli ve dayanıklı hale gelmeleri için atabilecekleri adımlar sundu.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle ateşlenen küresel enerji krizinin, enerji maliyetini önemli ölçüde artırdığına vurgu yapan Fatih Birol, küçük işletmelerin en çok maruz kalanlar arasında olması sebebiyle bu krizde desteklenmeleri gerektiği belirtti. Birol, bu sebeple küçük işletmelerin kriz karşısında daha dayanıklı olmalarına yardımcı olmak için enerji verimliliğindeki iyileştirmelere odaklanarak alınabilecek pratik eylemleri vurgulamak için Avrupa Komisyonu’yla birlikte çalışıldığını ifade etti.

“KÜÇÜK İŞLETMELER GELİŞMEZSE AVRUPA DA GELİŞMEZ”

Küçük ve orta ölçekli şirketlerin ekonomideki yerini hatırlatan Kadri Simson, “Küçük ve orta ölçekli şirketler, AB'deki tüm işletmelerin yüzde 99'unu temsil ediyor. 80 milyondan fazla kişiyi istihdam ediyorlar, Avrupa'nın gayri safi yurt içi hasılasının (GSYİH) yarısından fazlasını oluşturuyorlar ve ekonominin her sektöründe kilit bir rol oynuyorlar. Onlar gelişmiyorsa ne Avrupa ekonomisi ne de Avrupa halkı gelişecektir" dedi.

IEA’NIN ENERJİ VERİMLİLİĞİ TAVSİYELERİ

Küçük işletmeler için enerji verimliliğinin önemini kabul eden IEA tarafından bugün sunulan tavsiyeler aşağıdaki şekilde sıralandı:

  • Akıllı sayaçların ve kontrollerin daha fazla kullanılması,
  • İşgücünün verimlilik fırsatlarının belirlenmesine daha fazla dahil edilmesi,
  • Ekipmanın daha iyi bakımına daha fazla dahil edilmesi,
  • Daha verimli motorlara, kompresörlere, ısıtmaya ve aydınlatmaya odaklanılması.


 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler