1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. IICEC'te araştırma işleri Şekip Güray'a emanet

IICEC'te araştırma işleri Şekip Güray'a emanet

Enerji Günlüğü - Sabancı Üniversitesi İstanbul Uluslararası Enerji ve İklim Merkezi (IICEC) bünyesine Araştırma Direktörlüğü görevine Bora Şekip...

IICEC'te araştırma işleri Şekip Güray'a emanet

Enerji Günlüğü - Sabancı Üniversitesi İstanbul Uluslararası Enerji ve İklim Merkezi (IICEC) bünyesine Araştırma Direktörlüğü görevine Bora Şekip Güray getirildi. 

Sabancı Üniversitesi İstanbul Uluslararası Enerji ve İklim Merkezi (IICEC) güçleniyor. IICEC’in araştırmalardan sorumlu direktörlüğe,  1 Kasım 2019 tarihinde göreve başlamak üzere, enerji alanında kamu ve özel sektörde 20 yıllık deneyime sahip Bora Şekip Güray getirildi. 

Bora Şekip Güray, son olarak Sabancı Holding Enerji Grup Başkanlığı’nda görev yapıyordu. Güray yeni görevinde, IICEC'in tüm araştırma faaliyetlerini önemli paydaşlarla yakın işbirliği ve diyalog içerisinde yönlendirerek, sürdürülebilir enerji geleceği için çözümler ve güvenli, verimli ve rekabetçi bir enerji sistemi odaklı olarak araştırma projeleri ve çalışmalarından sorumlu olacak. 

IICEC  Merkez Direktörü Prof. Carmine Difiglio konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “IICEC’in, enerji politikası araştırmalarını sektör dinamikleri ile birleştirme hedefleri doğrultusunda, Bora Şekip Güray akademi, kamu ve özel sektördeki deneyimleriyle IICEC’in hızla büyüyen araştırma gündemine liderlik edecek en iyi isim. Bu nedenle ekibimize Araştırma Direktörü olarak katılmasından heyecan duyuyorum. Gelecek yıl içinde kendisinden IICEC’in yeni projelerinden olan Türkiye Enerji Modelinin tamamlanması ve Türkiye Enerji Görünümü raporumuzun yayımlanması gibi projelerle ilgili bilgileri de alacaksınız. Sayın Güray’ın ekibimize katılımının, IICEC’in büyümesi ve etkinliği için de yeni bir aşama oluşturacağına inanıyorum” dedi.

BORA ŞEKİP GÜRAY KİMDİR? 

2011-2018 yılları arasında Sabancı Holding Enerji Grup Başkanlığı’nda Müdür olarak görev yapan Güray, öncesinde sırasıyla 2001-2011 yılları arasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji İşleri Genel Müdürlüğü’nde Uzman, Genel Müdür Danışmanı, Şube Müdürü ve Daire Başkanı Vekili, 1998-2001 yılları arasında Türkiye Elektrik Üretim İletim AŞ’de (TEAŞ) Proje Mühendisi ve Şef Mühendis olarak görev yaptı. 1997-1998 döneminde ise Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. Kariyerinde enerji politika ve stratejileri, enerji planlaması, enerji piyasaları tasarım ve işleyişi, enerji sektörü yatırımları alanlarında çeşitli projelerde aktif rol oynayan Bora Şekip Güray, aynı zamanda enerji sektöründe ikili ve çok taraflı uluslararası ilişkiler ve işbirlikleri kapsamında da çalışmalar yürüttü. 

NÜKLEER ENERJİ MÜHENDİSİ

1997’de Hacettepe Üniversitesi Nükleer Enerji Mühendisliği Bölümü’nden bölüm birincisi olarak mezun olan Bora Şekip Güray, Yüksek Lisans derecesini aynı bölümde nükleer reaktör dinamiği, simülasyonu ve yapay zeka uygulamaları konulu yüksek lisans tezi ile 2001’de tamamladı. 2003 yılında ODTÜ Makine Mühendisliği Bölümü Doktora programında enerji odaklı yeterlilik çalışmalarını tamamladı ve bir dönem enerji, termodinamik ve sürdürülebilirlik odaklı akademik çalışmalara katkı sağladı. .

“Nükleer Elektrik Üretimi” (Japon Uluslararası İşbirliği Ajansı, JICA, 2001) ve “Enerji Altyapıları ve Güvenliğinin Modellenmesi” (Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı ve ABD Enerji Bakanlığı Argonne Ulusal Laboratuvarı, 2009) konularında uluslararası sertifikaları bulunan Bora Şekip Güray, bir dönem Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Uzun Vadeli İşbirliği Komitesi çalışmalarına da Türkiye temsilcisi olarak katıldı. Enerji politikaları analizi faaliyetleri kapsamında İspanya ve Çek Cumhuriyeti’ni inceleyen uluslararası uzmanlar takımlarında yer alan Güray, 2009 yılında Türkiye incelemesinde ise ülke koordinatörü olarak görev yaptı. Güray, çeşitli lisans ve yüksek lisans programlarında enerji stratejileri, enerji piyasası işleyişi, enerji teknolojileri ve verimliliği konularında davetli konuşmacı olarak yer alıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler