1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. İklim için bugün ışıklar bir saat kapatılacak

İklim için bugün ışıklar bir saat kapatılacak

İklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla bugün 20.30 – 21.30 saatleri arasında ışıklar bir saat karartılacak.

İklim için bugün ışıklar bir saat kapatılacak

Enerji Günlüğü - İklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla bugün 20.30 – 21.30 saatleri arasında ışıklar bir saat karartılacak.

WWF’in, iklim değişikliğinin etkilerinin azaltılması için dünya kamuyouna çağrıda bulunmak amacıyla 12 yıldır yürütmekte olduğu bir küresel etkinlik olan “Dünya Saati” (Earth Hour), doğadaki kaybı tersine çevirmek için insan-doğa ilişkisinde yeni bir sayfa açmayı amaçlıyor. Ülkemizde, WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) öncülüğünde gerçekleştirilecek “Dünya Saati 2019” etkinliği, bugün 20.30 – 21.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Geçen yıl toplam 7 kıtadan, 135 ülke ve bölgeden 2 milyar insanın katıldığı Dünya Saati’nde bu yıl Türkiye’den Ayasofya Müzesi, Edirne Selimiye Camii, Efes Antik Kenti, İstanbul Boğazı’ndaki köprüler, Rumeli Hisarı gibi pek çok yapının yanı sıra; Bilgi Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi gibi birçok kurum da bir saatliğine ışıklarını kapatacak. Başakşehir Futbol Kulübü ve Fenerbahçe Spor Kulübü de etkinliğe destek verecek.

 

Önceki ve Sonraki Haberler