1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. İklim için dünya bir saatliğine karardı

İklim için dünya bir saatliğine karardı

Enerji Günlüğü - Tüm dünyada yüzlerce kentte milyonlarca insan ve anıtsal yapı iklim değişikliğine dikkat çekmek için ışıklarını bir saatliğine...

İklim için dünya bir saatliğine karardı

Enerji Günlüğü - Tüm dünyada yüzlerce kentte milyonlarca insan ve anıtsal yapı iklim değişikliğine dikkat çekmek için ışıklarını bir saatliğine kapattı. 

WWF’in iklim değişikliğine dikkat çekmek için tüm dünyada düzenlediği Dünya Saati etkinliği 25 Mart saat 20.30-21.30 arasında gerçekleşti. Edirne’deki Selimiye Cami’nden Paris’teki Eyfel Kulesi’ne, İtalya’daki Kolezyum’dan, Mısır’daki piramitlere kadar yüzlerce anıtsal yapı ışıklarını iklim için kapattı.

TÜRKİYE'DE ÇOK SAYIDA KURUM DESTEK VERDİ

Dünya Saati etkinliğine bu yıl da Türkiye’den çok sayıda kurum katıldı. İstanbul’daki boğaz köprüleri, Dolmabahçe ve Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi, Anadolu ve Rumeli Hisarı, Antalya’nın sembollerinden Yivli Minare, İzmir Saat Kulesi, Çanakkale’deki Truva Atı, Kapadokya’daki Uçhisar Kalesi, Sultanahmet Cami ve Eskişehir’deki Masal Şatosu bu yıl Dünya Saati’nde ışıklarını iklim için kapatan yapılar arasındaydı.

 

WWF-Türkiye’nin düzenlediği Dünya Saati bu yıl iklim değişikliğinin tehdit ettiği Akdeniz ormanlarını da gündeme taşıdı. Akdeniz ormanlarının iklim değişikliğine uyumu için bir proje yürüten WWF-Türkiye, Haluk Levent’in yeniden yorumladığı ‘Akdeniz Akşamları’ şarkısıyla herkesi projeye destek olmaya çağırdı. Akdeniz ormanlarını koruma projesine katılanlardan 8486’ya mesaj atarak 10 TL tutarında bağış yapmaları istendi.  Bağış kampanyası Dünya Saati’ni takip eden hafta boyunca devam edecek.

SPOR KLÜPLERİ İLK DEFA DESTEK VERDİ

Bu yıl ilk defa spor kulüplerinin de desteğini alan kampanya kapsamında Beşiktaş JK Vodafone Arena, Galatasaray Türk Telekom Arena, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi ve Bursaspor Timsah Arena da iklim değişikliğine dur demek için ışıklarını kapattı. Dünya Saati’ne bu yıl üniversitelerden de önemli bir destek geldi. ODTÜ, Bilkent, Karadeniz Teknik ve Kadir Has gibi birçok üniversite Dünya Saati’ne katıldı ve bünyesindeki öğrencilere kampanyayı duyurdu.

Önceki ve Sonraki Haberler