1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. İklim krizi Türkiye ekonomisini daraltacak

İklim krizi Türkiye ekonomisini daraltacak

2048 yılında dünyada yaşanacak 4 derecelik sıcaklık artışı Türkiye ekonomisinde 0,15’lik bir daralmaya neden olacak.

İklim krizi Türkiye ekonomisini daraltacak

Enerji Günlüğü - 2048 yılında dünyada yaşanacak 4 derecelik sıcaklık artışı Türkiye ekonomisinde 0,15’lik bir daralmaya neden olacak.

Moody’s Analytics tarafından yapılan ve iklim değişikliğinin ülke ekonomilerine etkisi araştıran bir analize göre, 2048 yılında dünyada yaşanacak 4 derecelik sıcaklık artışı Türkiye ekonomisinde 0.15’lik bir daralmaya neden olacak.

EN BÜYÜK DARBEYİ HİNDİSTAN ALACAK

Dört farklı senaryo göz önüne alınarak oluşturulan çalışmada 2100 yılına kadar 1, 1.9, 2.4 ve 4.1 derecelik sıcaklık artışı sonucunda neler yaşanabileceği öngörüldü. Çalışma olası sıcaklık artışlarından en fazla etkilenecek ülkenin Gayri Safi Yurtiçi Hasılası’nda (GSYH) 2,45’lik daralma ile Hindistan olduğunu kaydetti.

İklim değişikliğinden olumsuz olarak etkilenecek bir başka ülke olan Çin’in turizm ve tarım gelirleri dolayısıyla Hindistan kadar etkilenmeyeceği öngörülüyor.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE RAĞMEN BAZI ÜLKELERİN GELİRİ ARTIYOR

Öte yandan araştırmada iklim değişikliğinin en kötü senaryo karşısında bile Kanada, İngiltere, Almanya, Fransa ve ABD gibi ülkelerin GSYİH’sında artış yaşanacağını gösteriyor.

Önceki ve Sonraki Haberler