1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. İklim krizinde arazi kullanımının etkisi büyük

İklim krizinde arazi kullanımının etkisi büyük

İklim değişikliği ile başa çıkmanın yolunun arazi kaynaklarının sürdürülebilir bir şekilde yönetilmesi olduğu kaydedildi.

İklim krizinde arazi kullanımının etkisi büyük

Enerji Günlüğü - İklim değişikliği ile başa çıkmanın yolunun arazi kaynaklarının sürdürülebilir bir şekilde yönetilmesi olduğu kaydedildi.

Birleşmiş Milletler (BM) Ülkelerarası İklim Değişikliği Paneli'nin (IPCC) "İklim Değişikliği ve Arazi" konulu raporunda, toprağın hassas bir kaynak olduğuna, iklim hedeflerinde atılacak tüm adımlarda göz önünde bulundurulması gerektiğine dikkat çekildi. Raporda, arazinin iklim sisteminde önemli bir rolü olduğu, 'iklim değişikliği ile başa çıkmanın yolunun arazi kaynaklarının sürdürülebilir bir şekilde yönetilmesi' olduğu tespiti yapıldı.

ENERJİ SANTRALLERİNİ DOĞRU YERLERE YERLEŞTİRMELİYİZ

Son 50 yılda küresel sıcaklıkta gözlenen artışların büyük bölümünün nedeni insan kaynaklı sera gazı salınımları. Uzmanlar tarafından 'iklim krizi' olarak adlandırılan küresel ısınmayı yaratan önemli unsurlardan birini de enerji üretim tercihleri oluşturuyor. Bu bağlamda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Araştırma Merkez Müdürü Doç. Dr. Ahmet Demirak, temiz enerjinin iklim krizinin önüne geçmek için vazgeçilmez seçeneklerden biri olduğuna dikkat çekerek, "Dünyanın daha fazla temiz enerjiye ihtiyacı var ancak bizim mümkün olabildiğince az arazi kullanmamamız, enerji santrallerini “doğru” yerlere yerleştirmemiz gerekiyor. Attığımız her adım iklim değişikliğiyle mücadele alanındaki hedeflerin hayata geçirilmesini etkileyecek" dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler