1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. İklim Zirvesi COP28 başladı

İklim Zirvesi COP28 başladı

Bu yıl başkanlığını Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) yürüttüğü Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28. Taraflar Konferansı (COP28) Dubai’de başladı.

İklim Zirvesi COP28 başladı

Enerji Günlüğü - Bugüne kadarki en büyük iklim zirvesi olması beklenen Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28. Taraflar Konferansı (COP28), Dubai Expo City Dubai'de 30 Kasım-12 Aralık tarihlerinde yapılacak. COP28'e dünyanın farklı ülkelerinden 70 binin üzerinde delegenin katılması bekleniyor. 

Bu yılki zirvede fosil yakıtlardan çıkış ve fosil yakıtların aşamalı olarak kullanımdan kaldırılmasını kapsayan müzakerelerin tartışmaların ekseninde olması öngörülüyor.

Paris Anlaşması'nın bir unsuru olan ve iklim değişikliğine karşı kolektif mücadelenin her 5 yılda bir değerlendirilmesini içeren ilk Küresel Durum Değerlendirmesi'nin (Global Stocktake/GST) COP28'de sonuçlandırılması planlanıyor. 

"GERÇEK ZAMANLI İKLİM YIKIMI"

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, açılış konuşmasında dünya liderlerini "adım atmaya" çağırdı. Guterres, "İklim yıkımını gerçek zamanlı olarak yaşıyoruz" dedi. Guterres ayrıca deniz seviyelerindeki yükseliş ve deniz yüzeyi sıcaklıklarının da rekor seviyelere ulaştığını ekledi.

 

İlgili Haberler