1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İlk yeşil hidrojen fiyat endeksi enerji borsasında

İlk yeşil hidrojen fiyat endeksi enerji borsasında

Avrupa Enerji Borsası (EEX) ticari yenilenebilir hidrojen piyasası olmamasına rağmen fiyat şeffaflığını artırmak amacıyla Hydrix adlı ilk yeşil hidrojen fiyat endeksini başlattı.

İlk yeşil hidrojen fiyat endeksi enerji borsasında

Enerji Günlüğü- EEX, dünyanın ilk yeşil hidrojen fiyat endeksini başlattı. HYDRIX isimli endeks, yeşil hidrojen piyasasında borsa üzerinden veya borsa dışı piyasada ticaret olmadığı için, fiyatlandırmasını normal endekslere kıyasla farklı bir metod ile belirleyecek.

HYDRIX’in belirlenmesi için ağırlıklı olarak iki taraflı hidrojen anlaşmaları yapan şirketlerin kendi aralarında anlaştıkları fiyatları kullanılacak. Bu bilgilerle birlikte endeksin hesaplamasında, endüstrideki büyük çaplı üretici ve tüketicilerden her hafta alınan hangi fiyatta alım/satım yapmaya razı olduklarına dair olan veriler de kullanılacak.

EEX ‘e göre endeks, devlet kurumlarından sektör ile ilgili şirketlere eskisine kıyasla çok daha fazla bilgi verecek ve sektörde fiyat şeffaflığı olması yönünde önemli adımlar atılmasını sağlayacak. Avrupa Enerji Borsasının CEO’su, Peter Reitz açıklamasında, piyasadan alınan verilerle oluşturulmuş bu fiyat endeksi ile yatırım kararları için önemli bilgiler sağlayacaklarını vurguladı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler