1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Tekfen Holding hidrojen ve karbon için şirket kuracak

Tekfen Holding hidrojen ve karbon için şirket kuracak

Tekfen Holding hidrojen, karbon teknolojileri ve karbon stoklama alanında faaliyet gösterecek yeniş bir şirket kuracak.

Tekfen Holding hidrojen ve karbon için şirket kuracak

Enerji Günlüğü - Tekfen Holding, yeni yatırım planlamaları kapsamında, hidrojen başta olmak üzere karbonsuzlaştırma teknolojileri ve karbon stoklama alanında faaliyet gösterecek yeniş bir şirket kuracak. 

Tekfen Holding AŞ [TKFEN] karbonsuzlaştırma, yeşil enerji yatırımları, yeşil hidrojen ve yeşil amonyak dahil; ancak bunlarla sınırlı olmamak ve karbon yakalama, stoklama ve kullanma konularında da faaliyet gösterecek yeni bir şirket kuracağını açıkladı.

Tekfen’in açıklamasında büyüme stratejisinin 3 ana eksende ilerleyeceği bildirildi. İlk eksenin taahhüt grubu faaliyetleri olacağını bildiren açıklamaya göre, ikinci eksen tarımsal sanayi faaliyetleri; üçüncüsü ise hidrojen enerjisi ve karbon teknolojileri faaliyetleri oluşturacak. 

Tekfen Grubu bu kapsamda Tekfen Yenilenebilir Enerji Çözümleri Şirketini kuracağını bildirdi. 

Tekfen Yenilenebilir Enerji Çözümleri Şirketi; yeni kurulacak olan Tekfen Platform ve Modular İmalat Şirketi ile iş birliği içinde çeşitli projeler ve tamamlayıcı ürün ve servisler geliştireceği ve bu kapsamda toplam yaklaşık 500 milyon dolarlık yatırım yapacak.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler