1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. ILO: İklim değişikliği ekonomik eşitsizliği güçlendirecek

ILO: İklim değişikliği ekonomik eşitsizliği güçlendirecek

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), iklim değişikliğinin 80 milyon insanın işini kaybetmesine neden olacağını ve zaten varolan ekonomik eşitsizliği daha da güçlendireceğini açıkladı.

ILO: İklim değişikliği ekonomik eşitsizliği güçlendirecek

Enerji Günlüğü - Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), iklim değişikliğinin 80 milyon insanın işini kaybetmesine neden olacağını ve zaten varolan ekonomik eşitsizliği daha da güçlendireceğini açıkladı.

Birleşmiş Milletler'e bağlı Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), iklim değişikliği nedeniyle artacak sıcakların 2030 yılına kadar 80 milyon istihdama mal olacağını ve dolayısıyla zaten halihazırda var olan ekonomik eşitsizliği de güçlendireceğini açıkladı.

ILO’nun hazırladığı rapora göre, dünyanın en yoksul bölgelerinde yaşayan insanların küresel ısınma nedeniyle en büyük ekonomik kayba uğrayacak kesim olacak. Raporda buna bağlı olarak iklim değişikliğinin zaten halihazırda var olan ekonomik eşitsizliği güçlendireceği vurgulanıyor.

EN FAZLA TARIM VE İNŞAAT SEKTÖRLERİ ETKİLENECEK

Gelecek 10 yıl içinde toplam çalışma saatlerinin dünya çapında yüzde 2,2 oranında azalacağının kaydedildiği ILO raporuna göre, bu gelişmeden en fazla günümüzde 940 milyon kişinin çalıştığı tarım ve inşaat sektörleri etkilenecek. Rapora göre, 2030 yılına kadar azalacak çalışma saatlerinin yaklaşık yüzde 60’ı tarım sektöründe olacak. İnşaat sektöründeki kaybın ise yüzde 19'u bulacağı belirtiliyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler