1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. İngiltere-ABD ortaklığı dev denizüstü RES projesine başladı

İngiltere-ABD ortaklığı dev denizüstü RES projesine başladı

İngiliz-ABD ortaklığı HIP, 30 milyar dolar yatırımla Kuzey Atlantik Denizi'nde toplam 10.000 MW’lık yüzen ve sabit rüzgar santralleri kuracak. 

İngiltere-ABD ortaklığı dev denizüstü RES projesine başladı

Enerji Günlüğü - İngiliz-ABD ortaklığı HIP, 30 milyar dolar yatırımla Kuzey Atlantik Denizi'nde toplam 10.000 MW’lık yüzen ve sabit rüzgar santralleri kuracak. 

İngiliz-ABD ortaklığı olan Hecate Independent Power Limited (HIP), 30 milyar dolar değerindeki dev denizüstü (offshore) rüzgar enerjisi projesi HIP Atlantic’e start verildi. Proje kapsamında Kuzey Atlantik Denizinde toplam 10.000 MW’lık yüzen ve sabit rüzgar santralleri inşa edilecek. Üretilen enerji deniz altı kabloları ile İngiltere’nin ulusal şebekesine bağlanacak. Her rüzgar santrali 1000’er MW’lık olacak ve farklı lokasyonlarda yer alacaklar. 

HIP, halihazırda İzlanda açıklarında kurulacak olan ilk 2.000 MW’lık kısım için kurumsal sermaye yatırımını tamamlıyor. Bu iki santralin 2025’de devreye girmesi bekleniyor.

HIP ayrıca İngiltere’ye bağlanacak elektrik hattında kullanılacak kablo üretimi için yeni bir HVDC kablo üretim tesisi kurulumu amacıyla yatırım ortaklarıyla birlikte çalışıyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler