1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. İngiltere denizüstü rüzgarda hedef büyüttü

İngiltere denizüstü rüzgarda hedef büyüttü

Enerji Günlüğü - İngiltere, 2030'a kadar elektrik üretiminde denizüstü (offshore) rüzgar enerjisinin payını yüzde 33'e çıkarmayı hedefliyor.Britanya...

İngiltere denizüstü rüzgarda hedef büyüttü

Enerji Günlüğü - İngiltere, 2030'a kadar elektrik üretiminde denizüstü (offshore) rüzgar enerjisinin payını yüzde 33'e çıkarmayı hedefliyor.

Britanya hükümeti yaptığı açıklamada, 2030 yılına kadar elektrik üretiminde denizüstü (offshore) rüzgar santrallerinin payını üçte bire çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi. Hükümet ayrıca denizüstü (offshore) rüzgar hizmetleri ve ekipmanları ihracatından yıllık geliri 2,6 milyar sterline çıkarmayı bekliyor. 

Plana göre 2030'da denizüstü (offshore) rüzgar enerjisi kurulu kapasitesi 30 GW'ye ulaşacak. Hükümet, rüzgar enerjisi ekipmanı üretiminin artırılması için 250 milyon sterlin yatırım konusunda şirketleri cesaretlendirecek. Bu yatırım ile 2030'a kadar rüzgar enerjisi ekipmanlarının yüzde 60'ı yurt içinde üretilir hale gelecek.

Denizüstü (offshore) rüzgar türbinleri 2018'de Britanya'nın elektrik ihtiyacının yüzde 17'sini karşıladı. Britanya'nın kurulu rüzgar enerjisi kapasitesi şu anda 20 GW ve denizüstü (offshore) rüzgar santralleri bunun 8 GW'lik bölümünü oluşturuyor. 

 
Önceki ve Sonraki Haberler