1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İngiltere Rusya yaptırımlarını açıkladı

İngiltere Rusya yaptırımlarını açıkladı

İngiltere’nin Rusya’ya uygulayacağı yaptırımlar beş Rus bankasını ve üç Rus milyarderi hedef aldı.

İngiltere Rusya yaptırımlarını açıkladı

Enerji Günlüğü - İngiltere, beş Rus bankasının ve üç Rus milyarderin ülkedeki varlıklarını dondurdu.

Almanya'nın ardından İngiltere de Rusya'ya bir dizi yaptırım uygulayacağını açıkladı. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Rusya'ya uygulayacakları yaptırımları açıkladı. İngiltere’nin Rusya’ya uygulayacağı yaptırımlar 5 Rus bankasını hedef aldı. İngiltere, Rusya merkezli Is Bank, Bank Rossiya, Joint Stock Company, Genbank ve Promsvyazbank'ın varlıklarını dondurdu.

Ayrıca Rusya'nın en zengin iş insanlarından Gennady Timchenko, Boris Rotenberg ve Igor Rotenberg'e seyahat yasağı getirildi ve ülkedeki mal varlıkları donduruldu.

PUTİN: İŞGAL DURUMUNDA YAPTIRIMLARIN DEVAMI GELECEK

Putin'e diplomasi yolunu izlemesi için her fırsatı verdiklerini belirten Johnson, İngiltere ve müttefiklerinin Rusya'ya yaptırım uygulamaya başlayacaklarını kaydetti. Johnson, olası işgal durumunda daha fazla yaptırımın da masada olduğunu belirtti.

Rus şirketlerinin Londra piyasasında finansman temin etmelerini durdurabilmek istediklerini ifade eden Johnson, “Daha güçlü yaptırımlar uygulayabilme kabiliyetimizi korumamız yaşamsal önemde” dedi. Johnson, NATO müttefiklerinin talep etmesi halinde daha fazla asker göndermeye hazır olduklarını da dile getirdi. 

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Rus gazını Almanya'ya taşıyacak olan Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattının sertifikasyon sürecinin durdurulması talimatını vermişti.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler