1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Kuzey Akım 2 işletmecisi çalışanları çıkarıp iflas istedi

Kuzey Akım 2 işletmecisi çalışanları çıkarıp iflas istedi

Kuzey Akım 2’nin işletmecisi Nord Stream 2 AG, iflas başvurusunda bulundu ve tüm çalışanları işten çıkardı.

Kuzey Akım 2 işletmecisi çalışanları çıkarıp iflas istedi

Enerji Günlüğü - Kuzey Akım 2’nin işletmecisi Nord Stream 2 AG, iflas başvurusunda bulundu ve tüm çalışanları işten çıkardı.

Rusya Federasyonu devletine ait doğalgaz şirketi Gazprom’un bağlı ortaklığı olan North Stream 2 AG şirketi, Kuzey Akım 2 projesinin işletmecisi olarak, 11 milyar dolara mal olan ve Rusya'dan Almanya'ya ihraç edilen doğalgazın ithalat kapasitesini iki katına çıkaracak olan altyapı projesini 2021 yılında tamamlamıştı.

İsviçre merkezli North Stream 2 AG hakkında birkaç gündür, iflas başvurusu yapacağı yönünde söylentiler konuşuluyordu. 01 Mart 2022 itibarıyla şirketin iflas başvurusunda bulunduğu ve 106 çalışanını işten çıkardığını öğrenildi.

Almanya, Ukrayna’nın işgali nedeniyle uygulanacak yaptırımlar arasında Kuzey Akım 2 projesinin askıya alınmasının da olduğunu bildirmişti. Projenin inşaatı bütünüyle tamamlanmış ancak henüz gaz akışı başlatılmamıştı. Amerika Birleşik Devletleri de Nord Stream 2 AG şirketi ve yöneticilerinin yaptırımlar kapsamında kalacağını duyurmuştu. 

Nord Stream 2 AG’den yapılan açıklamada “Nord Stream 2 AG'ye ABD yaptırımlarının uygulanmasına yol açan son jeopolitik gelişmelerin ardından şirket, çalışanlarla sözleşmelerini feshetmek zorunda kaldı” ifadeleri kullanıldı. North Stream 2 AG'nin yönetim kurulu başkanlığını, Almanya'nın eski Şansölyesi Gerhard Schröder yürütüyordu. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler