1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İngiltere’de elektrik ucuzlayacak

İngiltere’de elektrik ucuzlayacak

İngiltere’de konutların elektrik faturaları yılın ikinci yarısı için belirlenen fiyat sınırı ile 75 sterlin civarında düşecek.

İngiltere’de elektrik ucuzlayacak

Enerji Günlüğü - İngiltere’de konutların elektrik faturaları yılın ikinci yarısı için belirlenen fiyat sınırı ile 75 sterlin civarında düşecek.

Birleşik Krallık Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Ofgem fiyat sınırında bir düşüş olduğunu açıkladıktan sonra, bu kış İngiltere'deki milyonlarca hane halkı için enerji faturalarının 75 sterlin civarında düşmesi bekleniyor. 

Varsayılan fiyat sınırı, 1 Ekim'den Mart ayına kadar olan bu kış dönemi için 1.254 sterlinden 1.179 sterline düşecek. Ayrıca ön ödemeli sayaç sınırı aynı altı aylık dönemde yıllık 1.242 £ 'dan 1.217 £' a düşecek. Bununla birlikte, tüketiciler için enerji faturaları, fiyat sınırı uygulamasının devreye girdiği Ocak ayındaki yılda ortalama 1.137 £ olan ilk fiyat limitinden daha yüksek olacak.

İngiltere, elektrik ve doğalgaz faturalarında daha adil bir fiyatlandırma için 2019 yılı itibariyle tavan fiyat uygulamasını hayata geçirdi. Ofgem, limitin tüm müşteriler için adil ve etkili olduğundan emin olmak için yılda iki kez gözden geçirileceğini ve ayarlanacağını açıklamıştı. Böylece enerji firmalarının karşı karşıya kaldığı maliyetlere bağlı olarak tavan fiyat yılda iki kez yukarı ve aşağı hareket edebilecek. Toplam fatura yerine her bir enerji biriminin maliyetini sınırlayan bu sistemde, enerji yoğun kullanıcılar düşük tüketimli olanlardan daha fazla ödeme yapmaya devam ediyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler