1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İngiltere’de hanelere elektrik faturasında ‘vampir cihaz’ uyarısı

İngiltere’de hanelere elektrik faturasında ‘vampir cihaz’ uyarısı

İngiltere’de evlerde kullanılan cihazları bekleme moduna almak yerine fişlerini çekmenin yılda ortalama 147 sterlin tasarruf sağlayabileceği hesaplandı. 

İngiltere’de hanelere elektrik faturasında ‘vampir cihaz’ uyarısı

Enerji Günlüğü - Cihazları kapatmak ya da fişlerini çekmek yerine bekleme moduna almanın elektrik faturalarının yaklaşık yüzde 20’sini oluşturduğu kaydedildi.

Birleşik Krallık merkezli enerji şirketi British Gas'ın yaptığı araştırma, cihazları kapatmak ya da fişlerini çekmek yerine bekleme moduna almanın, cihazların kayda değer biçimde elektrik tüketmeye devam etmesine neden olduğunu ortaya koydu. Araştırmaya göre, ‘vampir cihaz’ adı verilen bu tarz elektrik tüketimi hanelerin elektrik faturalarının yüzde 20’sini oluşturabiliyor. Araştırma cihazın verimliliği gibi çeşitli etkenlerin bu oranı aşağı ya da yukarı çekebileceğini kaydediyor.

BEKLEME MODUNDA EN ÇOK ENERJİ TÜKETEN CİHAZLAR

Araştırmada, prizden çekilmediğinde en çok enerji kullanan cihazlar televizyon, dijital yayın kutusu, oyun konsolu, bilgisayar, mikrodalga fırın, termosifon şofben, yazıcılar ve telefon şarj cihazları olarak sıralanıyor. 

Uzmanlar elektriği kesme alışkanlığı edinmek için açma/kapama düğmeli çoklu priz kullanılmasını tavsiye ediyor. Araştırma, İngiltere'deki hanelerin bekleme modundaki cihazlarını kapatarak yılda ortalama 147 sterlin tasarruf edebileceğini ortaya koyuyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler