1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. İngiltere’de nükleer tedbir

İngiltere’de nükleer tedbir

Enerji Günlüğü – İngiltere Sellafield nükleer tesisi çevresinde radyasyon seviyesinin artması nedeniyle tesis kısmen kapatıldı.İngiltere’nin kuzey...

İngiltere’de nükleer tedbir

Enerji Günlüğü – İngiltere Sellafield nükleer tesisi çevresinde radyasyon seviyesinin artması nedeniyle tesis kısmen kapatıldı.

İngiltere’nin kuzey batısındaki Cumbria bölgesinde bulunan Sellafield nükleer tesisinde 20 kontrol noktasından birinde normalin üstünde radyasyon ölçümlenmesinedeniyle tedbir amaçlı tesis kısmen kapatıldı.

NÜKLEER SIZINTI YOK

Nükleer santralin işleten şirketin sözcüsü santralin güvenli bir şekilde az sayıda personel tarafından çalıştırıldığını açıklayarak tesisten herhangi bir nükleer sızıntının söz konusu olmadığını söyledi.

Sözcü çevredeki radyoaktif seviyenin normalin üzerinde olduğunu fakat herhangi bir önlem almak için gerekli görülen seviyenin altında olduğunu belirtti.

20 KONTROL NOKTASINDAN BİRİNDE NORMALİN ÜSTÜNDE RADYASYON ÖLÇÜLDÜ

Şirket sözcüsü 20 kontrol noktasından birinde normalin üstünde ölçüm yaptıklarına işaret ederek çalışanlara ya da çevre halkına yönelik her hangi bir riskin olmadığını dile getirdi.

İngiltere Enerji Bakanlığı da tesis yetkilileriyle temasta olduklarını ve belirtilenden farklı bir tehlikenin olmadığını açıkladı.

TESİSTE NÜKLEER ENERJİDEN YAKIT ÜRETİMİ GERÇEKLEŞTİRİLMİYOR

Sellafield tesisi sadece kullanılmış yakıt işliyor. Tesiste nükleer enerjiden yakıt üretimi gerçekleştirilmiyor ve nükleer faaliyetlerin durdurma çalışmaları ise devam ediyor.

Nükleer santralin sözcüsü bir kısmın gerekli araştırmanın yapılması için boşaltıldığını söyleyerek ilgili uzmanların santralde olduğunu söyledi.

Santrali işleten şirket gündüz vardiyasında çalışanlara bugün işe gelmemelerini söyledi.

Onun dışında nükleer santralin zorunlu hizmetlerini sağlayan personel ise görevine devam ediyor.

Nükleer çalışmaların sonlandırmasını gözlemleyen bağımsız West Cumbria'dan David Moore da şirketin kararının doğru olduğunu belirterek, geçici kapatmanın tesiste ters giden bir durum olduğu anlamına gelmediğini söyledi.

Kaynak:BBC Türkçe

Önceki ve Sonraki Haberler