1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İran petrokimya ürünlerinde 14 milyar dolarlık ihracat hedefliyor

İran petrokimya ürünlerinde 14 milyar dolarlık ihracat hedefliyor

İran Petrol Bakan Yardımcısı, Mart'a kadar petrol ve petrokimya ürünlerinde 14 milyar dolarlık ihracat beklentisinde olunduğunu söyledi.

İran petrokimya ürünlerinde 14 milyar dolarlık ihracat hedefliyor

Enerji Günlüğü - İran Plast fuarında konuşma yapan Murtaza Şahmirzayi, Mart ayı sonuna kadar petrokimya ürünlerinde 14 milyar dolarlık ihracat hedeflendiğini bildirdi.

İran 8. Kalkınma Planı'nın sonuna kadar petrokimya ürünlerinin üretim kapasitesinde yüzde 100 büyüme hedefine değinen Petrol Bakan Yardımcısı Murtaza Şahmirzayi, “Tahminlere göre petrokimya ürünleri ihracatı 14 milyar dolara ulaşacak” şeklinde konuştu.

PETROKİMYA ÜRETİM KAPASİTESİ 2,5 İLA 3 MİLYON TON

Basın toplantısında konuşma yapan Murtaza Şahmirzayi, İran Plast fuarının dünya fuarları ile aynı seviyede olduğuna işaret ederek “Aktivistler, yatırımcılar, yenilikçiler ve diğerleri için bu sergide tüm petrokimya sahipleri ile tanışma ve İran petrokimya endüstrisini tanıma fırsatı mevcut' dedi.

Mervdeşt'teki ilk petrokimya kompleksinin 1963 yılında kimyasal gübre üretimi ile faaliyete geçtiğini ifade eden Murtaza Şahmirzayi, “1979 İslam Devrimi'ne kadar ülkede kaliteli petrokimya ürünleri üretilmezdi. İslam Devrimi öncesi petrokimyanın fiili üretimi 1,5 milyon tondu. Kapasitenin ise 2,5 ila 3 milyon ton arasında olduğu tahmin ediliyor” değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler