1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İran yeni petrol rezervleri keşfetti

İran yeni petrol rezervleri keşfetti

İran’ın güneybatısında yeni petrol rezervleri keşfedildiği bildirildi.

İran yeni petrol rezervleri keşfetti

Enerji Günlüğü - NIOC Keşif Direktörü Mehdi Fakour, İran’ın güneybatısında yeni petrol rezervi keşfedildiğini açıkladı.

İran, ülkenin güneybatısında yeni petrol rezervlerinin keşfedildiğini açıkladı. Duyuru, Ulusal İran Petrol Şirketi'nin (NIOC) Keşif Direktörü Mehdi Fakour tarafından bir basın toplantısında yapıldı. Petrol Bakanı Cevad Owji ise yakın gelecekte daha fazla ayrıntı verileceğini ekledi.

Mehdi Fakour ayrıca İranlı uzmanların güney sularında tahmini 30 trilyon feet küp (850 milyar metreküp) gaz içeren bir açık deniz keşif bloğu üzerinde de araştırma yaptıklarını belirtti. Fakour, "İran ilk kez, yerin 7.000 metre derinliğine kadar hidrokarbon rezervlerini belirlemek için kullanılabilecek havadan manyetometri için hafif bir uçak üretti" dedi.

“İRAN DÜNYADA DÖRDÜNCÜ BÜYÜK PETROL REZERVİ”

NIOC yetkilisine göre söz konusu uçak veri toplamak için İran'ın tüm alanının onda birini tarayacak. Öte yandan İran’ın petrol potansiyeline bakıldığında Venezuela, Suudi Arabistan ve Kanada'nın hemen ardından dünyanın dördüncü büyük petrol rezervlerine ve 34 trilyon metreküpe yakın kanıtlanmış en büyük gaz rezervlerinden birine sahip olduğunu söylenebilir.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler