1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İran`dan ortaklık mesajı!

İran`dan ortaklık mesajı!

Enerji Günlüğü -İran, başta enerji olmak üzere tüm ekonomik alanlarda dost ve komşu ülke Türkiye için iyi ve güvenilir bir ortak olabileceği mesajını...

İran`dan ortaklık mesajı!

Enerji Günlüğü -İran, başta enerji olmak üzere tüm ekonomik alanlarda dost ve komşu ülke Türkiye için iyi ve güvenilir bir ortak olabileceği mesajını verdi.

İran İslam Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Alireza Bikdeli, Türkiye ve İran’ın Avrasya’da birleştirici güç olabileceğini belirterek, “İran, başta enerji olmak üzere tüm ekonomik alanlarda dost ve komşu ülke Türkiye için iyi ve güvenilir bir ortak olabilir” dedi.

Türkiye ile İran’ın sağlam, kalıcı ve ciddi işbirliği yapması gerektiğini belirten Bikdeli, enerjinin iki ülke arasındaki işbirliği alanlarında en önemli sektörlerin başında geldiğini ve ikili ticaret hacminde doğrudan rol oynadığını vurguladı.

Türkiye’ye doğalgaz ihracatının başlamasıyla iki ülke arasındaki ticaret hacminin 250 milyon dolardan 5 milyar dolar seviyelerine çıktığını anımsatan Bikdeli, “Hatta ikili ekonomik ilişkilerdeki bu itici gücün etkisiyle ticaret hacmi 23 milyar dolar seviyesini görmüştür. Bununla birlikte enerji alanında işbirliğinin iki ülke münasebetlerinde dolaylı da olsa etkisi bulunmaktadır. İlişkilerde karşılıklı güven ortamı yaratmak, kırılması güç sağlam bağlar oluşturmak ve ikili işbirliğinde başka alanlara zemin hazırlamak bahsettiğimiz etkinin birer örneğidirler” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler