1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İran`dan Türkiye`ye yatırım daveti

İran`dan Türkiye`ye yatırım daveti

Enerji Günlüğü - İranTürk yatırımcıları İran'daki serbest bölgelerde petrol ve doğalgaz yatırıma davet etti.Dünyanın ikinci büyük doğalgas ve...

İran`dan Türkiye`ye yatırım daveti

Enerji Günlüğü - İranTürk yatırımcıları İran'daki serbest bölgelerde petrol ve doğalgaz yatırıma davet etti.

Dünyanın ikinci büyük doğalgas ve dördüncü büyük petrol rezervine sahip olan İran, Antalya'da düzenlenen “Ambargo sonrası İran: Yeni İş – Yeni Enerji – Yeni Fırsatlar” adlı Konferansta ambargo sonrası enerji yatırımları için Türk yatırımcıları davet etti.

Aynı zamanda ambargo sonrası ilk Konferans olma özelliğini de taşıyan Konferasta, STK ve Bürokratlardan oluşan İran heyeti İran da bulunan 7 adet Serbest Bölge'nin tanıtımını yaparak, İran’ın 12 yıllık ambargo sırasında ayakta kalabilmesinin nedenlerinden birinin serbest bölgelerdeki yatırımlar olduğuna dikkat çektiler.

İran Heyeti tarafından İran’ın potansiyeli, ticari hacmi ve İran’ın ticari hukuki durumu tanıtılırken, Türk STK'lar tarafından Türkiye nin o bölgede yapabileceği yatırım ve teknolojiler masaya konuldu.

YENİLENEBİLİR ENERJİYE BÜYÜK İLGİ

Konferansta petrol ve doğalgaz konuları dışında yenilenebilir enerji konusuna da ilgi büyük oldu. İranlı katılımcılar GÜNDER Yönetim Kurulu Üyesi Şahin Bayram tarafından Türkiye'nin güneş enerjisi potansiyeli ve teknolojisi konusunda bilgilendirildi.

Ayrıca bu bölümde ekilebilir olmayan kuru arazide Biyoetanol üretimi konusu da ele alındı.

TÜRK YATIRIMCISI GEÇ KALMASIN

Konferansta konuşan Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği (IAEE) BaşkanıProf. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, Türk yatırımcılarına İran yatırımlarında geç kalmamaları çağrısında bulunarak, " “İran’ın 100 Milyar dolar civarında yurt dışında bloke edilmiş bir sermayesi mevcut, yakın zamanda bu sıcak para İran’a giriş yapacak. Çoğu Batı Avrupa ülkeleri ambargo kalkar kalkmaz direkt bağlantıya girdiler, önce Almanya." ifadesini kullandı.

...

Önceki ve Sonraki Haberler