1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. İş dünyasından G7 liderlerine iklim çağrısı

İş dünyasından G7 liderlerine iklim çağrısı

We Mean Business Koalisyonu, G7 hükümetlerini, iklim değişikliği konusunda harekete geçmeye ve Paris Anlaşması’na olan bağlılıklarını teyit ederek liderlik göstermeye davet etti.

İş dünyasından G7 liderlerine iklim çağrısı

Enerji Günlüğü - We Mean Business Koalisyonu, G7 hükümetlerini, iklim değişikliği konusunda harekete geçmeye ve Paris Anlaşması’na olan bağlılıklarını teyit ederek liderlik göstermeye davet etti.

İklim değişikliğiyle mücadele konusunda dünyanın en etkin şirketleri ve kar amacı gütmeyen kuruluşlarından oluşan küresel bir koalisyon olan We Mean Business dün G7 liderlerine ve hükümetlerine yönelik açık çağrıda bulundu. İş dünyasının iklim değişikliği politikalarını güçlendirmek ve sıfır karbonlu ekonomiye dönüşümü hızlandırmak için çalışan koalisyon; iş dünyasının, Paris Anlaşması’nın hedeflerine ulaşmada gerekli olan dönüşümü hayata geçirmek için G7 hükümetlerinin liderliğini beklediğini ve G7 hükümetleriyle çalışmaya hazır olduğunu belirtti. Koalisyon yaptığı açıklamada, “Küresel net sermayenin yüzde 60’ından fazlasını ve küresel GSYİH’nin yaklaşık yüzde 50’sini temsil eden G7 hükümetlerini, iklim değişikliği konusunda harekete geçme ve Paris Anlaşması’na olan bağlılıklarını teyit etmeye ve liderlik göstermeye davet ediyoruz” dedi. 

We Mean Business’ın açık çağrısında öne çıkan diğer bazı talepler şöyle;

2050 yılına kadar sıfır emisyonlu bir ekonomi için adil dönüşümün yol haritasını belirleyin.

Belirlenen bu amaç doğrultusunda Ulusal Katkı Beyanlarını (Nationally Determined Contribution, NDC) ve 2030 yılı hedeflerini güçlendirin.

Sıfır emisyonlu ekonominin inşasında temeli oluşturan ekonomik sistemlerin dönüşümüne ışık tutmak amacıyla iş dünyasına bu ulusal planları ve hedefleri destekleyen sektörel hedefler ve politikalar sağlayın ve düzenleyici mevzuattaki belirsizlikleri ortadan kaldırın.

Koalisyon taleplerinin arasında ayrıca, yenilenebilir enerjinin payının artırılması, kömür finansmanının durdurulması, elektrikli araçlara yatırım ve adil dönüşüm gibi konular da yer alıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler