1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. İsdemir elektrik ihtiyacı için bir GES daha kuracak  

İsdemir elektrik ihtiyacı için bir GES daha kuracak  

İsdemir, Şırnak’ta 130 MW kurulu gücünde güneş enerji santrali kuracak. Santralde üretilen elektrik şirketin elektrik tüketimiyle mahsuplaşılacak.

İsdemir elektrik ihtiyacı için bir GES daha kuracak  

Enerji Günlüğü - İsdemir, elektrik ihtiyacı için 4,5 milyar lira yatırımla Şırnak’ta 130 MW kurulu gücünde İsdemir Şırnak Güneş Enerji Santrali (GES) kuracak.

Üretimde kullandığı elektrik ihtiyacını karşılamak amacıyla Çorum ve Diyarbakır’da güneş enerji santralleri kuracak olan İskenderun Demir ve Çelik A.Ş. (İsdemir) bir diğer güneş santralini de Şırnak’ta kurmayı planlıyor. İsdemir tarafından Şırnak İli, İdil İçesi sınırlarında 217 hektarlık alanda 130 MW kurulu gücünde İsdemir Şırnak Güneş Enerji Santrali (GES) kurulması planlanıyor. Projenin değeri 4,5 milyar lira olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında 550 Wp gücünde 347 bin 274 adet panel kurulacak. Güneş Enerji Santralinde Monokristal Half-Cut Fotovoltaik modüller marifetiyle üretilen doğru akım elektrik enerjisi Eviriciler yardımıyla Alternatif Enerjiye çevrilecek. Santralin ekonomik ömrü 25 yıl öngörülüyor. 

Santralde yılda yaklaşık 329 milyon kWh elektrik üretilmesi öngörülüyor. Üretilecek olan elektrik İskenderun Demir ve Çelik A.Ş’nin elektrik tüketimi ile mahsuplaşılacak.

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler