1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İspanya elektrik faturalarındaki KDV’yi düşürüyor

İspanya elektrik faturalarındaki KDV’yi düşürüyor

İspanya, yüksek elektrik faturalarını düşürmek için yılın ikinci yarısında elektrik faturalarından alınan KDV oranını %21’den %10’a indirecek. 

İspanya elektrik faturalarındaki KDV’yi düşürüyor

Enerji Günlüğü - İspanya, yüksek elektrik faturalarını düşürmek için yılın ikinci yarısında elektrik faturalarından alınan KDV oranını %21’den %10’a indirecek. 

İspanya Çevre ve Enerji Bakanı Teresa Ribera, İspanya hükümetinin yüksek toptan elektrik fiyatlarının tüketici faturaları üzerindeki etkisini hafifletmek için alınan geçici önlemlerin bir parçası olarak, yılın üçüncü çeyreğinde elektrik üretiminde toplam yüzde 7'lik bir vergiyi askıya alacağını açıkladı. Ribera, üç aylık vergilerin askıya alınmasının yanı sıra, elektrikte katma değer vergisinin (KDV) altı aylık süre için yüzde 21'den yüzde 10'a indirileceğini de belirtti. Ribera, iki önlemin elektrik faturalarını yaklaşık yüzde 10 oranında azaltmaya yardımcı olacağını ifade etti. 

Böylece 10kW'dan daha az tüketim sözleşmesine sahip tüketiciler, aylık ortalama toptan satış fiyatlarının 45 euro/MWh'i aşması durumunda 2021 yılı Temmuz-Aralık aylarında %10 KDV ödeyecekler. İndirim, hassas tüketicilere toptan satış fiyatlarına bakılmaksızın uygulanacak.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler