1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Isparta’da elektrik faturaları ödemelerine ek süre

Isparta’da elektrik faturaları ödemelerine ek süre

CK Enerji Akdeniz Elektrik, Isparta’da meskenler için son ödeme tarihi 3 Şubat ile 2 Mart arasında olan elektrik faturalarına son ödeme tarihinden itibaren 30 gün ilave süre verildiğini açıkladı.

Isparta’da elektrik faturaları ödemelerine ek süre

Enerji Günlüğü - Isparta’da meskenler için son ödeme tarihi 3 Şubat ile 2 Mart arasında olan elektrik faturalarına son ödeme tarihinden itibaren 30 gün ilave süre verildi.

Isparta’nın görevli elektrik tedarik şirketi CK Enerji Akdeniz Elektrik, 3 Şubat Perşembe gününden itibaren Isparta’da yaşamı olumsuz etkileyen yoğun kar yağışı ve enerji nakil hatlarının hasar görmesi kaynaklı yaşanan elektrik kesintileri ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada yaşanan sorunun kamu ve özel sektörün yoğun mücadelesi ile tamamen giderildiği belirtilerek, Isparta’da meskenler için son ödeme tarihi 03.02.2022 ile 02.03.2022 arasında olan elektrik faturalarına son ödeme tarihinden itibaren 30 gün ilave süre verilmesine karar verildiği bildirildi.

SAYAÇ OKUMALARI 14 ŞUBAT’A KADAR YAPILMAYACAK

Açıklamanın devamında, “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın da açıkladığı gibi Isparta’da sayaç okumaları bölgede hizmet veren elektrik dağıtım şirketi tarafından 14 Şubat tarihine kadar yapılmayacaktır. 14 Şubat tarihinden itibaren normal sayaç okuma faaliyetine başlanılacak ve  mesken müşterilerimizin fatura tahsilatlarında her zamanki 10 güne ilave 30 günlük ek ödeme süresi de dahil edilerek 40 günlük bir süre sağlanmış olacaktır. Ispartalı mesken müşterimiz bu uygulamadan herhangi bir başvuruya gerek kalmadan faydalanacak olup, herhangi bir gecikme faizi söz konusu olmayacaktır” denildi.

ERTELEME HAKSIZLIĞA NEDEN OLMAYACAK

Açıklamada, sayaç okumalarının bir süre ertelenmesi veya fatura tahsilatlarına ilave süre verilmesinin EPDK tarafından “mesken alçak gerilim tek terim tek zamanlı abone grubu” için uygulamaya alınan günlük 7 kwh’lik kademeli tarife limiti uygulamasında tüketici aleyhine herhangi bir haksızlığa neden olmayacağı da ifade edildi. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler